Hvordan Behandle Klemt Ryggvirvler Hos En Hund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Klemt Ryggvirvler Hos En Hund
Hvordan Behandle Klemt Ryggvirvler Hos En Hund

Video: Hvordan Behandle Klemt Ryggvirvler Hos En Hund

Video: Hvordan Behandle Klemt Ryggvirvler Hos En Hund
Video: Мануальная терапия коррекция плеч и таза 2024, Kan
Anonim

Eieren, som er oppmerksom på kjæledyret sitt, merker alltid om noe er galt med hunden. Ofte hos kjæledyr i ærverdig alder, oppstår det klemming av ryggvirvlene, noe som forhindrer at dyret lever et normalt liv. Bare en veterinær kan behandle denne sykdommen, så du kan ikke gjøre det uten å kontakte en veterinær.

Hvordan behandle klemt ryggvirvler hos en hund
Hvordan behandle klemt ryggvirvler hos en hund

Klemmende årsaker

Hvordan velge en veterinærklinikk i Moskva
Hvordan velge en veterinærklinikk i Moskva

Med lokal aldring av segmentene i ryggraden, oppstår degenerative endringer i den, noe som fører til dannelse av osteofytter - beinvekst, som fører til fusjon eller klemming av tilstøtende ryggvirvler. I tillegg komprimerer beinvekst nerverøttene, innsnevrer ryggmargen og forårsaker alvorlig smerte som kan utvikle seg til lammelse. Også de ytre fibrene i ringfibren påvirkes, som et resultat av at hunden blir mindre mobil.

Oftest observeres klemt ryggvirvler hos hunder hvis alder har krysset seksårsgrensen.

Holdningslidelser, osteokondrose, ryggskader, hypotermi, metabolske forstyrrelser og til og med en arvelig faktor kan også bli årsaken til utviklingen av denne sykdommen. Det viktigste ytre symptomet på klemte ryggvirvler er begrensningen av korsryggens bevegelighet. Sårhet og stivhet hindrer hunden i å hoppe og navigere i trapper eller stigninger. Det blir vanskelig for dyret å stå opp, brystet herder, og ryggformen kan endres markant.

Behandling av klemt ryggvirvler

For å forhindre at hunden blir delvis eller fullstendig lammet, er det nødvendig å gjennomgå en serie undersøkelser. Vanligvis foreskrives et sykt kjæledyr et kurs med B-vitaminer og proserin, som gjenoppretter nevromuskulær ledningsevne. Behandling kan gjøres hjemme med injeksjoner av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler og smertestillende midler. Også veterinæren skal foreskrive medisiner som stimulerer passering av en vedvarende nerveimpuls langs perifere nerveender.

Med selvdiagnose kan klypte ryggvirvler forveksles med isjias eller lumbago, så ikke få panikk på forhånd.

For behandling av denne sykdommen hos hunder er det spesielle medisiner som "Quadrisol" og "Rimadil". Legemidler beregnet på mennesker må ikke brukes! De kan forårsake magesmerter og blødning hos dyr. En syk hund skal plasseres på et varmt sted (men ikke under et batteri!), Og turer bør være skånsomme - trapper og plutselige bevegelser bør elimineres fullstendig. Hvis dyret ikke lenger kan bevege seg uavhengig, kan du lage en spesiell barnevogn for sine svake bakben, som får det til å føle seg mer uavhengig og aktiv.

Anbefalt: