Hvordan Bestemme Rasen På En Husky Valp

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Bestemme Rasen På En Husky Valp
Hvordan Bestemme Rasen På En Husky Valp

Video: Hvordan Bestemme Rasen På En Husky Valp

Video: Hvordan Bestemme Rasen På En Husky Valp
Video: husky devil eyes 2024, Kan
Anonim

Likes kalles en ganske omfattende gruppe hunderaser (hvorav mange jakter) som tilhører den Spitz-lignende gruppen. Til tross for at representanter for forskjellige raser er veldig forskjellige fra hverandre, er det universelle regler for å bestemme valpens renhet.

Hvordan bestemme rasen på en husky valp
Hvordan bestemme rasen på en husky valp

Stamtavle som garanti for en renraset valp

hvordan bestemme hundens rase?
hvordan bestemme hundens rase?

Først og fremst må du finne ut om det er en klubbparing, det vil si om hunden til slutt vil ha en stamtavle før du kjøper en valp. Dette dokumentet, utstedt i samsvar med reglene fastsatt av Den russiske cynologiske føderasjonen, kan tjene som en garanti for den rasehunden. Hvis klubbene ikke har den nødvendige lisensen til å utstede RKF stamtavler, kan hundeeiere møte noen vanskeligheter i fremtiden. For eksempel, selv om valpen helt oppfyller rasenormen, og arbeidskvaliteten kan bekreftes ved å bestå de aktuelle testene, vil ikke hunden kunne kreve premier på utstillinger og deltakelse i avl. Imidlertid gjelder denne tilstanden ikke huskier av en rekke opprinnelige raser, spesielt Yakut, som ble anerkjent av RKF i 2005, men som ennå ikke har tatt sin plass i ICF-systemet.

hunderase er den snilleste
hunderase er den snilleste

Noen ganger er papirløse huskyer også tillatt for avl. Dette er mulig i noen hunderaser på grunn av en rekke faktorer, særlig på grunn av eksepsjonelt god konformasjon eller utmerkede arbeidsegenskaper. Oftest forekommer dette i de nevnte Yakut Laikas eller deres karelske-finske kolleger - blant populasjonen til disse hundene, som vanligvis eies av erfarne jegere, dyrkes fremdeles såkalt "ikke-planlagt" parring når ingen dokumenter blir utstedt til valper.

hva vil skje med en liten mengde olje i en mekanisk eske 2106
hva vil skje med en liten mengde olje i en mekanisk eske 2106

Hvis valpene ikke har dokumenter …

utdannelse og opplæring av huskies
utdannelse og opplæring av huskies

Hvis det før det kjøpes en hund viser seg at valpene ikke har dokumenter, er det flere måter å sjekke avkomene for rasens renhet. For eksempel, prøv å se både faren og moren til valpene for å vurdere hvordan de samsvarer med standarden for en bestemt type husky. Uerfarne hunderavlere kan rådes til å søke profesjonell hjelp ved å invitere en hundefører eller en annen oppdretter til å velge en valp. Det skal bemerkes at eieren av en hund som har valper, som er interessert i å velge gode fremtidige eiere for avkommet, ikke vil skjule hunnen.

hvordan man skal oppdra en husky i en leilighet
hvordan man skal oppdra en husky i en leilighet

Erfarne oppdrettere (i tilfelle huskies, dette er vanligvis jegere og ekte raseentusiaster) vil ikke bare fortelle deg detaljert om hvordan du skal ta vare på en valp, men kan også fortelle deg mange interessante ting om sin egen hund, spesielt, om dets arbeidskvaliteter - tross alt blir representantene for disse rasene, i tillegg til deres overholdelse av standarden, bedømt av nivået på deres "profesjonalitet".

I tillegg til overholdelse av rasestandarden, er det veldig viktig å sjekke husky valpen (så vel som alle andre raser) for tilstedeværelsen av såkalte diskvalifiserende feil, hvis fremtidige planer inkluderer å besøke utstillinger og delta i avl. Hvis litt husky for eksempel lider av kryptorkisme, albinisme eller rakitt (fylt med fravær av noen tenner i voksen alder og feil leddutvikling), eller hvis fargen ikke samsvarer med de offisielle parametrene, er det lite sannsynlig at valpen kan lage en showkarriere eller bli en kjent produsent. Dessuten bør slike hunder selges til en redusert pris, selv om de ble født som et resultat av parring av mest rase og titelmestere, og en oppdretter som respekterer navnet hans, vil absolutt fortelle deg om alle nyanser. Spesielt slike hunder er ideelle for de som bare vil gjøre seg til en god venn eller assistent på jakt, uten å søke å delta på hundeshow med ham.

Anbefalt: