Hvor Mange år Lever Hunder

Innholdsfortegnelse:

Hvor Mange år Lever Hunder
Hvor Mange år Lever Hunder

Video: Hvor Mange år Lever Hunder

Video: Hvor Mange år Lever Hunder
Video: 5. Fem små aber - Sangskattekisten 2024, Kan
Anonim

En hund som dukker opp i en familie, blir straks sitt fulle medlem og nyter felles kjærlighet og tilbedelse. Derfor er det spesielt støtende at forventet levealder for disse dyrene ikke er spesielt lang - i gjennomsnitt 12-15 år. Men du kan utvide muligheten til å kommunisere med vennen din hvis du gir ham de nødvendige forholdene for dette og gir din kjærlighet og omsorg.

Hvor mange år lever hundene
Hvor mange år lever hundene

Hvor lenge lever hunder?

hvordan forlenge livet til en hund
hvordan forlenge livet til en hund

Lengden på hundens liv avhenger i stor grad av hvilken rase den tilhører. Små rasehunder lever lenger, og det er håpet at mops, Chihuahua eller Yorkie vil leve opptil 17 år, men store pudler lever også vanligvis lenge - i gjennomsnitt 15-17 år. Staffordshire terrier, engelske spaniere, vestsibiriske laikaer, tyske hyrder, gravhunder, leketøyterrier og airedale terrier lever 12-14 år. Engelsk bulldogs, boksere, bassetter, rottweilere - 9-11 år, Bordeaux og Great Dane hunder lever ikke lenge - 7-8 år. Lapdogs er hundreårige, de lever i gjennomsnitt opptil 18-20 år.

Men selvfølgelig kan gjennomsnittsalderen til hunden være langt fra den virkelige betegnelsen som vil bli gitt ut til henne. Så en stor gjeterhund fra den australske byen Rochester bodde i 28 år og 11 måneder, det er tilfeller da den tibetanske terrieren levde i 23 år og døde under hjulene på en bil på grunn av et tilsyn med elskerinnen. Dette betyr at hunder, som mennesker, under visse forhold har den genetiske evnen til å forlenge livet minst en og en halv gang.

Dårlig økologi forårsaker en økning i antall hundesykdommer, blant hvilke onkologi og sykdommer i det endokrine systemet blir stadig vanligere.

Hvordan forlenge livet til en hund

Hva er levetiden til en husdyr
Hva er levetiden til en husdyr

Hvis vi beregner årene til en hund for mennesker, i henhold til fysiske parametere, kan man sidestille en ett år gammel hund med en tenåring, og en to år gammel med en 24 år gammel ung mann. Etter to år er hvert hundeår omtrent 5 menneskeår. En ti år gammel hund i menneskelig kronologi har levd like lenge som en 64 år gammel mann, en femten år gammel - nesten 90. Hunden er fullstendig dannet i 3-5 år av livet, dette er periode med høyest fysisk aktivitet, i en alder av 9, begynner hunden å eldes og blir mindre aktiv, og foretrekker å gå et varmt sted.

For at en hund skal leve til alderdommen og opprettholde god fysisk form, er det veldig viktig å ha et balansert kosthold og fysisk aktivitet i de tidligere periodene av livet. Det er viktig at hun ikke overspiser, siden overflødig vekt legger ekstra stress på kardiovaskulærsystemet og skjelettet til dyret.

Hundens liv forlenges med vanlige turer, aktiviteter og spill og selvfølgelig en god rolig atmosfære i familien.

Moderne veterinærmedisin har gjort store fremskritt, nye balanserte fôr, medisiner og vaksiner har dukket opp. Hundesykdommer diagnostiseres enkelt ved hjelp av ultralydutstyr, tomografi, laserterapi. Hvis du følger nøye med på kjæledyrets helse og regelmessig viser det til veterinæren, kan du enkelt overvinne gjennomsnittsalderen for denne rasen.

Anbefalt: