Hvor Mange Hunder Av Forskjellige Raser Lever

Innholdsfortegnelse:

Hvor Mange Hunder Av Forskjellige Raser Lever
Hvor Mange Hunder Av Forskjellige Raser Lever

Video: Hvor Mange Hunder Av Forskjellige Raser Lever

Video: Hvor Mange Hunder Av Forskjellige Raser Lever
Video: Malinois er ikke egnet for alle belgiske hyrderaser har Tanke etter øre 2024, April
Anonim

Forventet levealder er en viktig faktor når du velger kjæledyr. Mange eiere behandler kjæledyret sitt som et familiemedlem, og hans død blir en reell tragedie. Levetiden til en hund avhenger i stor grad av rasen.

Hvor mange hunder av forskjellige raser lever
Hvor mange hunder av forskjellige raser lever

Forskere har beregnet at den gjennomsnittlige levetiden til en hund er 12 år og 8 måneder. Imidlertid er det ekte hundreårige blant hundene, og de som kan bo hos eieren i veldig kort tid. Store hunder lever i gjennomsnitt flere år mindre enn dekorative raser, selv om unntak er overalt.

hvordan forlenge livet til en hund
hvordan forlenge livet til en hund

Hvem har det korteste århundret

Hva er levetiden til en husdyr
Hva er levetiden til en husdyr

Forskerne analyserte alderen ved døden hos 56.000 hunder. Utvalget var mer enn tilstrekkelig, og resultatene indikerer tydelig at gigantiske hunder lever mye mindre enn sine mindre kolleger. Årsaken til denne aldersforskjellen er fremdeles ikke klar. I følge studien eldes store hunder rett og slett raskere. En vektøkning med to kilo fratar et kjæledyr i gjennomsnitt en måneds levetid. Også, gigantiske hunder er mer sannsynlig å lide av kreft. Hunden med kortest levetid er Dogue de Bordeaux. Representanter for denne rasen dør i gjennomsnitt i en alder av fem år og to måneder. Irske ulvehunder, blodhunder, Bullogs og Bull Terrier lever litt lenger - fra seks til syv år. Boxere, airedale terrier, engelske og skotske settere, spaniels, lever som regel opp til ni eller elleve år.

Bilde
Bilde

Liten hund aldersvalp

hunder lever lengst
hunder lever lengst

Men små raser kan leve opp til tolv til femten år. Hvis du vil at kjæledyret ditt skal glede deg så lenge som mulig, velger du dachshunds, pudler, Spitz, Yorkshire, Scottish, Fox, West Highland White eller Toy Terriers, Chihuahuas, lapdogs, Shih Tzu og Miniature Pinschers.

Bilde
Bilde

Hvordan forlenge livet til en hund

Hundens levetid avhenger ikke bare av rasen, men også av arv og livsstil. Hvis kjæledyret ditt er heldig og har det riktige settet med gener, kan det forlenge levetiden med flere år. Atten til tjue år gamle dekorative hunder er ikke så sjeldne. Du bør imidlertid ikke bare stole på genetikk, du kan selv bidra til at kjæledyret ditt har et langt og lykkelig liv. Ikke forsøm vaksinasjoner og undersøkelser av en veterinær, fordi jo tidligere du identifiserer sykdommen, jo lettere blir det å takle den, og jo mindre skade vil den skade dyret. Vær nøye med kvaliteten på kjæledyrets mat. Sjekk fôring med veterinæren din og bruk fersk og næringsrik mat. Gå med hunden så mye som mulig, gi ham fysisk aktivitet: kast ham en ball eller en pinne, tilbud om å ta barrieren, eller bare løpe sammen. Guinness rekordbok nevner en renraset australsk gjeterhund som har levd i tjueåtte år og elleve måneder, så du har noe å strebe etter.

Anbefalt: