Hva Er Tegn På Lav Hos Hunder

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Tegn På Lav Hos Hunder
Hva Er Tegn På Lav Hos Hunder

Video: Hva Er Tegn På Lav Hos Hunder

Video: Hva Er Tegn På Lav Hos Hunder
Video: Ангел и негодяй (1947) Джон Уэйн - вестерн в цветах 2024, Kan
Anonim

Lav er en hudsykdom forårsaket av mikroskopiske sopp, eller rettere sagt deres sporer. Både mennesker og dyr er syke med det. Denne sykdommen kalles ringorm.

Hva er tegn på lav hos hunder
Hva er tegn på lav hos hunder

Bruksanvisning

Trinn 1

Mange hunderavlere mener at lav er mye hjemløse dyr eller dyr som ikke blir tatt godt vare på. Denne oppfatningen er imidlertid feil, og husdyrhunder er like utsatt for denne ubehagelige sykdommen som gatehunder. Bærerne av den patogene soppen er rotter og mus. Fra dem kommer sporer på løse katter og hunder, og allerede overfører de dem til kjæledyr. Enhver kontakt med en bærer av sykdommen kan føre til infeksjon. Hundeavlere må huske at lav overføres til mennesker, spesielt små barn er utsatt for det. Derfor er det så viktig å kunne gjenkjenne denne sykdommen i de tidlige stadiene.

hunder ser ut som lav
hunder ser ut som lav

Steg 2

Utslett og rødhet i huden ett eller flere steder. På dette stadiet er lav mer som dermatitt eller allergi. En oppdretter som finner et slikt utslett på kjæledyrets kropp, bør være årvåken og nøye overvåke tilstanden til hundens hud og oppførsel.

høyttalere for tv
høyttalere for tv

Trinn 3

Utseendet på tidligere berørte områder med rosa eller røde flekker. Gradvis begynner huden der å grove og dekkes med en hard skorpe. Disse skorper på huden kan skrelles av sammen med pelsen.

hvordan man identifiserer lav på et kattfoto
hvordan man identifiserer lav på et kattfoto

Trinn 4

Kløe. Hunden blir engstelig, nervøs, sover ikke godt, riper hele tiden på ømme flekker. Eiere kan i utgangspunktet tro at dyret har en allergisk reaksjon på maten. Du kan lindre dyrets tilstand med antihistaminer. Med hyppig kløe er det nødvendig å ekskludere dermatitt, som er en konsekvens av loppe- og flåttbitt.

hvordan man identifiserer lav hos en katt
hvordan man identifiserer lav hos en katt

Trinn 5

Hårtap i lesjoner. Skallete flekker vises med klart definerte grenser, og pus kan sive under de dannede skorpene. Dette tegnet sier at den skadede huden på hunden er sådd ikke bare av patogene sopp, men også av stafylokokker. Dette kan forverre og forlenge behandlingsprosessen.

huden flasser og pelsen tynner hvordan man kan kurere hjemme
huden flasser og pelsen tynner hvordan man kan kurere hjemme

Trinn 6

Det starter vanligvis på potene, ansiktet og ørene og spres deretter gjennom hele kroppen. Derfor bør eiere av tetrapoder undersøke disse kroppsdelene nøye. Hunder med svak immunitet, valper eller eldre hunder, så vel som de som lider av onkologiske sykdommer, har særlig risiko.

Trinn 7

Hvis du finner tegn på lav hos en hund, må du kontakte en veterinærklinikk, der hunden vil bli undersøkt for denne sykdommen med en spesiell lampe. Først etter at diagnosen er bekreftet, vil de skrive ut riktig behandling og fortelle deg om riktig pleie av et sykt kjæledyr. Hundeavleren skal ikke glemme hygienereglene og sin egen sikkerhet, så vel som familiemedlemmers sikkerhet. Et sykt dyr bør isoleres og alle rom desinfiseres grundig.

Anbefalt: