Drømmer Hunder?

Innholdsfortegnelse:

Drømmer Hunder?
Drømmer Hunder?

Video: Drømmer Hunder?

Video: Drømmer Hunder?
Video: THUNDERPUSSY // FEVER // Live @ Neumos 2024, Kan
Anonim

Hunder elsker å døse veldig mye. De sover mye flere mennesker. Men drømmer de samtidig? Og hvilke?

Drømmer hunder?
Drømmer hunder?

Mange hunderavlere la merke til at kjæledyrene deres rykker potene, bjeffer, sutrer, knurrer, smekker leppene osv. Under søvnen. Betyr dette at hunden drømmer om å jage en katt, jakte eller gnage et bein? Eller er hunden bare ubehagelig?

Litt om en hunds drøm

Hunder er skapninger med høyere nervøs aktivitet og tilstrekkelig utviklede sanseorganer. Derfor, som mennesker, er hunder i stand til å drømme. Dessuten har forskere fra University of British Columbia vist at mennesker og hunder har lignende søvnmønstre: våkenhetssyklusen, REM-søvnsyklusen og den langsomme søvnsyklusen. En person ser drømmer i faser av både rask og langsom søvn. De som drømmer i den raske fasen blir vanligvis husket. Og for mange mennesker virker de rare.

M. Wilson i 2001 forsket på rotter for å finne ut om de drømmer. Under eksperimentet ble det funnet at under søvn i rottehjernen observeres de samme prosessene som hos en person som drømmer. Denne oppdagelsen tillot forskere å anta at alle pattedyr er i stand til å drømme.

Bilde
Bilde

Hvilke drømmer har hunder?

Hva hundene drømmer om er vanskelig å finne ut av. Men forskere prøvde fremdeles å gjøre det. De gjennomførte følgende eksperiment: Hos hunder deaktiverte de den delen av hjernen som var ansvarlig for muskellammelse som oppstår under søvn. Vanligvis kalles denne delen av hjernen en bro, og under søvn fungerer den ikke for de som lider av søvngang. Deaktivering av broen gjorde det mulig å observere oppførselen til hunder under søvn. Fagene gjorde det samme som da de var våken: vakthunder prøvde å fange tyven, jakthunder oppsporet byttedyr, kjæledyr lekte osv. Dette eksperimentet tillot forskere å konkludere med at i en drøm, hunder, som mennesker, sorterer ut hva som skjedde med dem i løpet av dagen. Dermed drømmer hunder om hva som bekymret dem mest i løpet av de våkne timene. Stanley Coren var i stand til å bevise at varigheten av hundens søvn avhenger av størrelsen. Hos små hunder er drømmer hyppigere og kortere, mens det i store raser er det motsatte. S. Koren konkluderte også med at hunder, som mennesker, kan få mareritt.

Men på spørsmålet om hunder forstår det, ser drømmer og om de kan huske dem, har forskere dessverre ennå ikke vært i stand til å finne svar.

Bilde
Bilde

Bør en hund våknes hvis den knurrer og sutrer i søvne?

Hunder trenger lyd og uavbrutt søvn ikke mindre enn mennesker. Søvn påvirker både helse og mental ytelse hos kjæledyr. Hvis hunden hviler, knurrer og rykker potene under søvn, har den mest sannsynlige en levende dynamisk drøm. Eksperter fraråder å vekke hunden da den kan skremme den. Videre, ifølge statistikk, oppstår 60% av bitt når folk prøver å vekke et kjæledyr under REM-søvn.

Hvis en hund blir vekket brått under søvn, vil den være desorientert i rommet, og dette kan føre til en defensiv reaksjon i den.

Bilde
Bilde

Dermed var forskere i stand til ikke bare å bevise at hunder har drømmer, men også å foreslå hvilke. Hunder, som mennesker, kan få mareritt, men du bør ikke vekke det når du ser kjæledyret ditt sutre og rykke potene. Hunden kan bli redd og bite. Hvis barn bor hjemme, er det viktig å formidle denne informasjonen til dem.

Anbefalt: