Fordelene Og Skadene Med Kumelk Til Valper

Innholdsfortegnelse:

Fordelene Og Skadene Med Kumelk Til Valper
Fordelene Og Skadene Med Kumelk Til Valper

Video: Fordelene Og Skadene Med Kumelk Til Valper

Video: Fordelene Og Skadene Med Kumelk Til Valper
Video: Nytt bekjentskap - katt og valper 2024, April
Anonim

De første månedene er veldig viktige i livet til alle vesener uten unntak. I løpet av denne perioden er det veldig viktig å velge riktig ernæring som er nødvendig for fysisk utvikling og helse, noe som vil bidra til den videre dannelsen av en fullverdig organisme.

Fordelene og skadene med kumelk til valper
Fordelene og skadene med kumelk til valper

Fordel og skade

Meieriprodukter er rike på næringsstoffer og vitaminer. Meieriprodukter inkluderer fosfor, B-vitaminer, kalsium, koenzym. Hovedforbrukerne av melk er alltid barn, ammende og gravide, samt eldre mennesker.

Som mennesker trenger hunder meieriprodukter, som er en kilde til essensielt kalsium og protein. Men melk kan også gi skade: oppblåsthet, fordøyelsesbesvær, kan bidra til å fjerne kalsium fra kroppen. Husk dette når du legger til matvarer i denne kategorien i kjæledyrets diett.

Aldersegenskaper hos hunder

Nyfødte valper drikker morsmelken i opptil 4 måneder, hvoretter de bytter til myk og tørr, fast føde eller vanlig mat, men med noen begrensninger. Når valpen blir eldre, bør du slutte å gi ham melk, fordi enzymet som skilles ut de første månedene av livet for å bryte ned laktosen i melkeprodukter, blir mindre og mindre utskilt av bukspyttkjertelen med alderen. Melkekonsum av en voksen hund kan føre til tap av matlyst, diaré, oppkast, generell svakhet og rask utmattelse.

I sjeldne tilfeller er hunder i stand til å fordøye laktose og ta melkholdige produkter uten å skade helsen deres selv som voksne. Men kjæledyr som har mistet denne evnen, nekter som regel melk selv.

Om du skal gi valpen kumelk

Kompletterende fôring av nyfødte valper begynner i tilfeller når moren har mistet melk eller når det er mangel på melk i for stort søppel.

Det er verdt å gi melk til raser av store og mellomstore hunder opp til 3-4 måneder, til representanter for dvergraser - ikke mer enn 1, 5 måneder. Mengden kumelk tilført dietten avhenger av vekten. Hvis valpemoren ikke overstiger 10 kg, gis det 70 ml melk per dag de første 2 dagene, og deretter blir det gitt i 7 dager 90 ml per dag. Hvis valpen er fra en stor hund som veier 30 kg eller mer, så 170 ml de første to dagene, de neste 7 dagene - 230 ml hver.

Med mangel på morsmelk er det nødvendig å ta hensyn til ikke bare de generelle reglene, men også de individuelle egenskapene til valpene. Under ingen omstendigheter skal de overfôres; du må også sørge for at kjæledyrene er fulle. Dette er lett å fastslå, for de første månedene av livet er valpen i sovende tilstand nesten hele tiden. Hvis han oppfører seg urolig, sutrer, er det verdt å øke mengden melk som forbrukes av ham.

En annen regel som bør overholdes: For at kumelk skal være så nær sammensetning som morsmelk som mulig, må du legge til et rått kyllingegg i en andel på 1 stykke per 0,5-1 liter.

Anbefalt: