Hvordan Lære Hunden Din å Ikke Være Redd For Hunder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære Hunden Din å Ikke Være Redd For Hunder
Hvordan Lære Hunden Din å Ikke Være Redd For Hunder

Video: Hvordan Lære Hunden Din å Ikke Være Redd For Hunder

Video: Hvordan Lære Hunden Din å Ikke Være Redd For Hunder
Video: Hundetips: Lær hunden å gå pent i bånd | Solplassen 2024, Kan
Anonim

Hunder, som mennesker, kan være redde. De har også sine fobier. Noen er redd for biler, noen for mennesker, noen for smekkere, og noen er redd for sine slektninger. Så hvordan lærer du hunden din å ikke være redd for hunder?

Hvordan lære hunden din å ikke være redd for hunder
Hvordan lære hunden din å ikke være redd for hunder

Det er nødvendig

Krage, bånd, favoritt hundeleke, godbiter, din ubegrensede utholdenhet og tålmodighet

Bruksanvisning

Trinn 1

Hunden er redd for hunder av to grunner: mangel eller fullstendig fravær av sosialisering (hunden har liten eller ingen kommunikasjon med sine pårørende etter at den ble hentet fra kullet) og negativ erfaring med andre hunder. Situasjonen kan rettes, men ganske vanskelig. Vis maksimal forståelse og tålmodighet.

beskytt deg mot hunden
beskytt deg mot hunden

Steg 2

Ta et generelt lydighetskurs med hunden din. Gå til treningsfeltet. Trening er nødvendig for å etablere nærkontakt mellom hunden og eieren. I løpet av treningen forstår hunden at eieren er en leder, en leder. Og ved siden av lederen føler hunden seg mye mer selvsikker.

Hvordan lære hundens kommandoer
Hvordan lære hundens kommandoer

Trinn 3

Der, på treningsfeltet, har hunden en utmerket mulighet til å møte andre hunder. Velg den roligste hunden. Be eieren hans om å hjelpe deg (det er lite sannsynlig at du blir nektet). Gå opp til dem med hunden din. Kjæledyr til andres hund, godbit. Så du vil gjøre det klart for kjæledyret ditt at ingenting forferdelig vil skje hvis du kommuniserer med denne slektningen.

når hunden føder
når hunden føder

Trinn 4

Hvis hunden din er for feig og prøver å skyve tilbake eller stikke av når du nærmer deg en annen hund, knytt den til noe sikkert. Gå til en annen hund selv og lek aktivt med den, kjæledyr den. Så gradvis, med den rare hunden, kommer du nærmere og nærmere din egen. Men ikke overdriv det for ikke å kaste hunden din i panikk.

hvordan man lærer en hund å snakke
hvordan man lærer en hund å snakke

Trinn 5

Hvis du har venner med hunder, kan du invitere dem hjem. Hunden din vil være mye tryggere på å være på sitt territorium. Så snart hun viser interesse for "gjesten", må du rose henne og gi henne en godbit.

hvordan man lærer en hund å synge
hvordan man lærer en hund å synge

Trinn 6

Når du går, kan du begynne å venne kjæledyret ditt til andre hunder gradvis.

Prøv å gå nærmere hundegående områder og til tider når andre hundelskere samles der. Men ikke komme nær dem ennå. La hunden din se og høre tilstedeværelsen av andre hunder. På dette tidspunktet, distrahere kjæledyret ditt med aktive spill med favorittleketøyet.

Trinn 7

Reduser avstanden gradvis mellom deg og turen.

Ideelt sett, hvis det er en mulighet, og hunden din fremdeles er venn med en av stammene, gå sammen i nærheten av turen. Hunder har et kompleks av imitasjon. Når du ser vennen sin leke med andre hunder, vil hunden din før eller senere også prøve å bli med i spillet.

Trinn 8

Ikke reager på noen måte på manifestasjonen av feighet hos hunden din. Tross alt er du leder! Og etter din mening skjer det ikke noe forferdelig rundt. Hvis du begynner å skjelle ut hunden din, eller tvert imot prøver å ha medlidenhet og roe ham ned, vil du bare forverre situasjonen.

Anbefalt: