Hva Er Forskjellen Mellom En Frosk Og En Padde

Hva Er Forskjellen Mellom En Frosk Og En Padde
Hva Er Forskjellen Mellom En Frosk Og En Padde

Video: Hva Er Forskjellen Mellom En Frosk Og En Padde

Video: Hva Er Forskjellen Mellom En Frosk Og En Padde
Video: To frosker svømmer på Breivann 2024, Kan
Anonim

Mange forvirrer frosker og padder, og ikke alle kan, etter å ha sett et av disse dyrene, utvetydig si hvilken av disse kategoriene det tilhører. De er veldig like og tilhører klassen amfibier. Imidlertid tilhører de forskjellige typer og har betydelige forskjeller.

Hva er forskjellen mellom en frosk og en padde
Hva er forskjellen mellom en frosk og en padde

Ozhegovs forklarende ordbok sier at en frosk, i motsetning til en padde, har lange bakben, spesielt tilpasset for å hoppe, og en padde har hud med vorter. Alt er faktisk ikke så enkelt. Biologi kjenner mange flere forskjeller.

Frosken er en amfibie (amfibie) av Anura-ordenen, hvis navn kan oversettes fra gresk som "haleløs". Vitenskapen kjenner til mer enn fem tusen frosker, mange av dem er truet.

Frosker er i stand til å puste gjennom huden, så den beholder alltid fuktighet. De er glatte og glatte å ta på, med langstrakte ben med membraner og en kort kropp. Disse amfibiene beveger seg på land i store sprang.

Froskeegg ser ut som slimklumper som flyter på overflatene av vannlegemer. Fra disse eggene fødes tadpoles som bare lever under vann. Først når frosken vokser lemmer, og blir en redusert kopi av en voksen, begynner den å komme i land. Frosker legger et stort antall egg, noen arter - opptil tjue tusen.

Padden er vanligvis det større haleløse dyret av amfibieklassen. Til dags dato er mer enn 250 varianter kjent, noen når en lengde på 20 centimeter.

Padder har en tett konstitusjon, kortere lemmer i forhold til frosken, og tykk, humpete hud med giftkjertler spredt over den. Bak øynene er store kjertler - parotider. De produserer et giftig stoff som er ufarlig for mennesker.

Eggene til padden legges i form av lange snorer som ligger på bunnen eller fletter stilkene til planter. Tadpoles deres lever som regel også i bunnen. I løpet av året legger padden fra 4 til 12 tusen egg. Samtidig utfører menn i en rekke arter nøkkelfunksjonen for å forberede egg for klekking.

Noen padder lever i tempererte klimaer, andre i tropiske. Førstnevnte er vanligvis oliven eller brun i fargen, sistnevnte er vanligvis lysere.

Det er også verdt å merke seg at padder bruker mer tid i vann enn på land - tvert imot, de trenger bare vann for reproduksjon. Padder har heller ikke tenner, og mange frosker har dem.

Anbefalt: