Hvorfor Svelger Krokodiller Stein

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Svelger Krokodiller Stein
Hvorfor Svelger Krokodiller Stein

Video: Hvorfor Svelger Krokodiller Stein

Video: Hvorfor Svelger Krokodiller Stein
Video: Giant Snake spiser en krokodille CHOKERENDE !! 2024, Kan
Anonim

Krokodiller regnes som en av de eldste reptilene, fordi deres første forfedre dukket opp på jorden for rundt 250 millioner år siden. De preges av en lang levetid, en ganske høy bevegelseshastighet på bakken, gitt størrelsen på torso og ben, og også et slags fordøyelsessystem, for å forbedre arbeidet de bare trenger steiner av.

Hvorfor svelger krokodiller stein
Hvorfor svelger krokodiller stein

Bruksanvisning

Trinn 1

Krokodiller er ekte rovdyr. De spiser hovedsakelig vannfugler og fisk, men de angriper ofte forskjellige amfibier og nøler ikke engang med å smake på sine mindre slektninger. I tillegg kommer slike store dyr som sjiraffer, bøfler og til og med løver noen ganger i kostholdet til krokodillen.

Hvorfor skaffe krokodiller
Hvorfor skaffe krokodiller

Steg 2

Til tross for en så variert meny, er ikke kjeftene til disse reptilene designet for å tygge. Den overflod av skarpe tenner lar deg bare bryte byttet ditt i mindre biter, som deretter umiddelbart svelges. Samtidig er krokodillen i stand til å absorbere en slik mengde mat samtidig, som vil utgjøre en femtedel av vekten.

Bilde
Bilde

Trinn 3

Magen til en krokodille er ganske enkelt ikke i stand til å fordøye så store matbiter, som ikke bare består av kjøtt, men også av bein og til og med til tider av de harde skallene på dyr. Og tilstedeværelsen av ufordøyd mat i kroppen i lang tid kan føre til utvikling av bakterier og til og med døden til en krokodille.

Hvordan reptiler skiller seg fra amfibier
Hvordan reptiler skiller seg fra amfibier

Trinn 4

For å løse dette problemet svelger alle krokodiller gastrolittstein, som er fragmenter av bergarter eller mineraler. En gang i den muskuløse delen av krokodilens mage, spiller de rollen som kvernstein, og hjelper til med å male fiber og tett mat. I Nil-krokodillen kan for eksempel massen av steiner i magen nå opptil 5 kg. Samtidig forårsaker steinene ingen skade på selve magen, og over tid blir de generelt godt polert.

Trinn 5

I tillegg til å hjelpe til med fordøyelsen av mat, har mage steiner i en krokodille en annen viktig funksjon. De beveger tyngdepunktet til disse reptilene nedover og fremover, noe som gir krokodillene mer stabilitet mens du svømmer. Uten steiner måtte krokodillen hele tiden jobbe kraftig med potene for ikke å snu med magen opp. Og dette ville neppe tillatt en så stille tilnærming til den planlagte produksjonen. Gastrolitter utfører også den samme funksjonen i delfiner, sel, hval og hvalross.

Anbefalt: