Hvordan Ta Vare På En Skallet Hund

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Vare På En Skallet Hund
Hvordan Ta Vare På En Skallet Hund

Video: Hvordan Ta Vare På En Skallet Hund

Video: Hvordan Ta Vare På En Skallet Hund
Video: Hvordan renser man øre på sin hund? 2024, Kan
Anonim

I et forsøk på å unngå de uunngåelige bekymringene for dyrehår eller kjøpe inn et uvanlig utseende, har noen kjæledyrelskere skallede hunder. Disse hundene, som deres hårete brødre, er i stand til å bli ekte familiemedlemmer, men man skal ikke tro at det er lettere å ta vare på dem enn for en Rough Collie eller Shepherd Dog.

Hvordan ta vare på en skallet hund
Hvordan ta vare på en skallet hund

Skallete hunderaser

Hvordan ta vare på en gravid hund
Hvordan ta vare på en gravid hund

Det er ikke mange raser av hårløse hunder, men når du bestemmer deg for å ha et slikt dyr, vil du ha mye å velge mellom. Hvis du vil at kjæledyret ditt ikke bare skal være din venn, men en vakt, og også utrydde små gnagere ikke verre enn en katt, bør du være oppmerksom på den amerikanske hårløse terrieren. Disse hundene når 45 centimeter på manken, og veier 13 kilo. En hårløs terrier kan selvfølgelig ikke overvinne en voksen, men han vil prøve med alle krefter å gjøre det. Disse terrierne er aktive og blide, de er lojale følgesvenner og foretrekker å følge eieren overalt. Mange allergikere som ikke klarer å holde dyr hjemme, kommer godt overens med denne rasen.

Chinese Crested Downy hundpleie der den må skrapes
Chinese Crested Downy hundpleie der den må skrapes

The Chinese Crested er en hund med et eksotisk utseende. Dette lille grasiøse dyret, som når 30-35 centimeter på manken, vil være en ekte venn, aktiv, hengiven og nysgjerrig. Kroppen til disse hundene er ikke helt hårløs. De har luksuriøse smell, lange maner og mansjetter på potene og tynt hår på utsatt hud.

Hvordan velge en kinesisk Crested hundevalp
Hvordan velge en kinesisk Crested hundevalp

Den meksikanske hårløse hunden er en eldgammel rase høyt respektert av indianerne. Det ble antatt at denne hunden kan helbrede eieren av mange sykdommer. I alle fall er han i stand til å være en utmerket følgesvenn og beskytter, intelligent og empatisk. Til tross for den lille størrelsen (avhengig av art, er det hunder fra 25 til 60 centimeter i høyden), vil hunden forsøke å beskytte eieren.

Hårløs hundepleie

Ved første øyekast kan det virke som det er enkelt å ta vare på en skallet hund. Det trenger ikke trimmes, klippes og kammes, du blir spart for ull på teppet og klærne, men innholdet i slike kjæledyr har sine egne nyanser. Å ta vare på huden til en naken hund er sammenlignbar med å ta vare på menneskelig hud. Dyret må vaskes minst en gang i uken. Etter bading, bør du fukte kjæledyrets hud med oljer for å forhindre at den tørker ut. På våren, sommeren og tidlig på høsten, når solen er spesielt aktiv, bør hunden behandles med solkrem før han går for å forhindre forbrenning. Om vinteren trenger skallede hunder varme klær og sko - frostskader på potene kan være farlige. Chinese Crested har en sparsom pels, så de krever regelmessig hårfjerning. Imidlertid oppveies alle vanskeligheter ved pleie av det uvanlige utseendet og den munter, fleksible og lojale karakteren til representanter for de skallede rasene.

Anbefalt: