Hvem Er Chipmunks?

Hvem Er Chipmunks?
Hvem Er Chipmunks?

Video: Hvem Er Chipmunks?

Video: Hvem Er Chipmunks?
Video: Cecilie Engell - Vis Hvem Du Er [chipmunk] 2024, Kan
Anonim

Representanter for dyreverdenen fra ekornfamilien er utrolig vakre og grasiøse skapninger. Det er en egen slekt med chipmunks av gnagere, som distribueres nesten i hele Nord-Amerika, Europa og Asia.

Hvem er chipmunks?
Hvem er chipmunks?

Jordegern er de minste medlemmene av ekornfamilien. Det er grunnen til at disse dyrene kan ligne vanlige ekorn, men fliser er noe forskjellige fra dem. Det er tjuefem kjente arter av chipmunks. De spiser på nøtter, bær, frø og korn.

Jordegernstørrelser varierer etter art. Dyrets vekt er fra 30 til 130 gram, og dimensjonene er fra 5 til 15 cm. Chipmunks har en lang hale, som kan være fra 7 til 12 cm.

Gjemmer maten i kinnposene og bærer den til hulene for lagring. Disse gnagere tilbringer vinteren i dvale, men de samler ikke fett for dette, men spiser sakte de høstede reservene.

Til tross for at flis er gode "klatrere", foretrekker de å være under jorden, nærmere burrows. De er lett gjenkjennelige med sjokolade eller rødbrun farge og fem mørke striper på baksiden.

Etter en tretti dagers svangerskapsperiode føder fliser en ny generasjon. Ungene blir født hårløse og helt hjelpeløse.

Flis er territoriale dyr. Sonene deres overstiger ikke hundre meter. Antallet per dekar er vanligvis mellom to og fire individer.

Men ved å grave mink i hager og plener, grave opp nylig plantede frø, spise blomster, stilker og frukt og gnage trebark og knopper, kan disse ekornene lett bli skadedyr.

I gjennomsnitt lever flisen tre til fire år i naturen, men kan leve opptil åtte år i fangenskap.

Noen av de vanligste typene av chipmunks er sibirsk (asiatisk) og østamerikansk. Det er en annen undergruppe av chipmunks, som inkluderer flere arter. For eksempel liten jordekorn, alpen jordekorn, kalifornisk jordekorn, rødstjert jordekorn, furu jordekorn og flere andre.

Takket være de lubne kinnene, de store øynene, stripene og de buskete halene, ble chipmunks forelsket i tegnere og fikk ledende roller i Hollywood.

Anbefalt: