Hvilke Fugler Er Ikke Trekkende

Innholdsfortegnelse:

Hvilke Fugler Er Ikke Trekkende
Hvilke Fugler Er Ikke Trekkende

Video: Hvilke Fugler Er Ikke Trekkende

Video: Hvilke Fugler Er Ikke Trekkende
Video: OUR 1st YEAR WEDDING ANNIVERSARY in the woods 2024, Kan
Anonim

Fugler er varmblodede skapninger, så i den kalde årstiden forblir de aktive, men de trenger mye mat. Mangel på tilstrekkelig mat om vinteren gjør at visse fugler forlater hjemlandet og flyr sørover. Men det er også en slik gruppe som aldri flyr til vinteren i varme land og lever side om side med en person hele vinteren. Du bør snakke om dem nærmere.

Spurv lever ved siden av mennesker hele året
Spurv lever ved siden av mennesker hele året

Bruksanvisning

Trinn 1

Hovedårsakene til å tvinge trekkfuglearter til å forlate hjemlandet om vinteren, er mangel på tilstrekkelig mat og ekstrem kulde. Men Moder Natur er rik på oppfinnelser: sammen med trekkfugler er det også stillesittende fugler som ikke bryr seg om sult og kulde. Stillesittende fugler holder seg vanligvis til et bestemt territorium og beveger seg ikke utenfor det. Blant dem er det fugler som lever side om side med en person og er direkte avhengige av ham: duer, store pupper, spurver, hettekrager, kakebarn. I tillegg, i vinterskogen, kan du høre lyden av en hakkespett, kvitring av puppene, nøkkler og jays. Tømmerryen forlater heller ikke sitt hjemland, siden den lever av bare en furunål. Crossbills klarer generelt å bygge reir og klekke kyllinger om vinteren.

Steg 2

Duer er kresne fugler. Om vinteren, når det ikke er komplett mat, kan de mate på forskjellige søppel og matrester i bydeponier. Duer tilbringer natten både om vinteren og om sommeren på loft og kjellere, noe som gjør at de kan avle hele året. Dette er grunnen til at det er så mange duer i byene når som helst på året. Disse fjærede skapningene er sterke og hardføre fugler. Ikke rart fra uminnelige tider ble duer brukt som "postbud". En god postbud kan nå en hastighet på flyet sitt opp til 140 km / t og fly over avstander på opptil 3000 kilometer.

Trinn 3

Pupper, som duer, er altetende fugler. Det er nysgjerrig at selv om de er stillesittende, i den kalde årstiden, kan en liten del av dem fremdeles vandre nærmere sør - til byer og landsbyer. De spiser på pupper og korn, og frø og frokostblandinger og kjøttstykker og smult, og diverse søppel fra søppelfyllinger. Slike matvarer om vinteren kan bare skaffes nær menneskelig beboelse. Dette er det som får puppene til å forlate skogen om vinteren og legge seg nær personen som mater dem. Når den varme sesongen begynner, flyr noen pupper igjen inn i skogen, og noen forblir i nærheten av mennesker - i parker, i hager, i lunder.

Trinn 4

Hooded kråker er også upretensiøs i mat. Om vinteren spiser de hovedsakelig på åtsel eller i bydeponi. Kråkene hadde ikke et vennskap med en mann, så de trenger ikke å stole på fôring, med mindre de tar et stykke brød fra en eller annen spurv eller tømmer andres rede. Alle vinterkråker hekker på tregrener og samler seg i store flokker. Dette hjelper dem med å overleve kulden. Noen av dem klarer til og med å bygge reir i trær.

Trinn 5

Spurvene ligger i dvale side om side med kråkene. Noen av dem hekker under bjelker av hustak, i sprekker i hus, i tomme fuglehus, mens andre bor i åpne rom og hekker i huler. Om vinteren beveger spurv, som puppene, nærmere menneskelig beboelse. Spurvene er kollektive skapninger. Hvis en spurv finner mat, vil den definitivt kalle kongenene. På vinterkvelder og netter samles disse brune smulene i flokk og varmer seg. På denne tiden ser de ut som oppblåste fjærklumper.

Anbefalt: