Hvorfor Reptiler Har En Bikakestruktur

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Reptiler Har En Bikakestruktur
Hvorfor Reptiler Har En Bikakestruktur

Video: Hvorfor Reptiler Har En Bikakestruktur

Video: Hvorfor Reptiler Har En Bikakestruktur
Video: Что если наш мир захвачен? Кто Управляет Людьми на Земле? 2024, April
Anonim

De fleste reptiler er terrestriske dyr. De ble kalt slik for deres bevegelsesmåte: reptiler berører bakken med hele kroppen og drar seg ved å dra ("krype").

Hvorfor reptiler har en bikakestruktur
Hvorfor reptiler har en bikakestruktur

Hva er de morfologiske egenskapene til reptiler

reptiler er forskjellige fra amfibier
reptiler er forskjellige fra amfibier

Reptiler har tørr hud dekket av kåte vekter. De har vanligvis ikke hudkjertler. Hjertet til disse dyrene er tre-kammer, bestående av to atria og en ventrikkel, og bare i krokodiller er det fire-kammer.

Sirkulasjonssystemet til reptiler er representert av to sirkler, men kroppstemperaturen er ustabil og avhenger av miljøforholdene. Hjernen til reptiler er mer kompleks enn amfibier.

Reptiler er todyrlige dyr, befruktningen er intern. De fleste reptiler reproduserer ved å legge befruktede egg: i øgler og slanger er de dekket med et læraktig skall, i skilpadder og krokodiller - med et kalkholdig skall. Også blant reptiler er det levende arter.

De fleste reptiler er insektetende eller rovdyr. Landskilpadder lever av planter.

Utskillelsesorganene til reptiler er nyrene. Reptiler puster ved hjelp av lunger med en cellulær struktur. Siden utsiden av disse dyrene er dekket av tørr og keratinisert hud som ikke er i stand til å puste, er lungene deres eneste åndedrettsorgan, i motsetning til amfibier. Den cellulære strukturen øker luftveiene i lungene.

Cellestrukturen i lungene tillot reptiler å tilpasse seg livet på land. Kutan åndedrett observeres bare hos sjøslanger og myke skilpadder.

Hvilke forfedre stammer moderne reptiler fra?

Hvordan krokodiller hekker
Hvordan krokodiller hekker

Reptiler utviklet seg fra de gamle krypdyrene - cotylosaurs som bodde på jorden for ca 285 millioner år siden. I sin struktur beholdt de egenskapene som ligger i de eldste halepamfibiene - Stegocephalic. Toppen av reptilers blomstring falt i perioden fra 70 til 255 millioner år siden: dinosaurer bodde på land, iktyosaurer bodde i vann, og pterosaurer bodde i luften.

En global avkjøling som skjedde på planeten for rundt 100 millioner år siden førte til masseutryddelse av reptiler. Det er omtrent 7 tusen arter av moderne reptiler, samlet i fire ordrer: Skallete, krokodiller, skilpadder og nebbhoder.

De skalerte inkluderer øgler, agamas, slanger, gekko og kameleoner. Dette er den mest tallrike og mangfoldige rekkefølgen av reptiler. Blant skilpaddene er det terrestriske, marine og ferskvannsarter, men kroppen til dem alle er skjult under et massivt skall. Den mest organiserte rekkefølgen av reptiler anses å være krokodiller (det er totalt 26 arter), og moderne representanter for Beakheads er tuataraene som bor på øyene i New Zealand.

Anbefalt: