Hvordan Holde Kreps

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde Kreps
Hvordan Holde Kreps

Video: Hvordan Holde Kreps

Video: Hvordan Holde Kreps
Video: Krepsing på Gjerdingen - Brødbaking på bål og koking av kreps - Krepsefiske 2024, April
Anonim

Inntil nylig ble kreps ikke ansett som et interessant vedlikeholdsobjekt for akvarister, men nå får de mer og mer sympati. Oppmerksomhet rettes mot deres lyse farge, store størrelse og den relative innholdet, til tross for at det fremdeles er lite informasjon om dette emnet. Hvordan kan du skape komfortable leveforhold og reproduksjon for denne opprinnelige innbyggeren i akvariet?

Hvordan holde kreps
Hvordan holde kreps

Det er nødvendig

  • - Et akvarium med et volum på minst 120 liter
  • - Sandjord
  • - Småstein, grotter, rør for bunndekorasjon
  • - Akvatiske planter
  • - Kontinuerlig vannfiltreringssystem
  • - Belufter
  • - Levende og tørr fiskemat

Bruksanvisning

Trinn 1

En av de mest interessante og vanlige krepseartene i akvarier er den kubanske blå krepsen (Procabus cubensis). Den kan holdes med hvilken som helst fisk som har en ganske fredelig karakter, med unntak av steinbit, kollisjoner som i bunnen av kreften kan oppfattes som en årsak til angrep. Husk imidlertid å holde krepsen full hele tiden. En 120 liters tank er tilstrekkelig for seks voksne. Ikke glem å legge et lokk i tilfelle krepsen tror å gå en tur. Naturligvis, hvis du vil huse større kreps, trenger du større tanker.

væske til duer
væske til duer

Steg 2

På bunnen av akvariet må det være sand, gjerne med tilsetning av marmor eller kalksteinsflis. Krepsen vil være veldig fornøyd med en rekke bunnsteiner, grotter, rør, som de kan bruke som ly. Ikke glem planter: Cryptocoryna Usteri og Thai fern anbefales for å holde kreps.

hvordan du lagrer en tubuli
hvordan du lagrer en tubuli

Trinn 3

Den optimale vanntemperaturen for akvariekreps er 23-27 grader. Sørg også for at vannets hardhet er 8-15 °, og pH (surhet) er 7, 8-5, 5. Ikke glem å overvåke vannets renhet. Det anbefales at akvariet er utstyrt med et biofilter og en lufter. Husk at kreps er veldig følsom for smuss.

ser på akvariefisk
ser på akvariefisk

Trinn 4

Ved fôring av kreps kan du kombinere tørr og levende mat til fisk. De liker også å spise biter av rå kjøtt, rå grønnsaker, spinat og til og med fallne blader. Unge krepsdyr kan mates med lavere krepsdyr, som dafnier og cyclops, kuttet tubifex og blodorm.

Anbefalt: