Hvor Lenge Lever Undulater

Innholdsfortegnelse:

Hvor Lenge Lever Undulater
Hvor Lenge Lever Undulater

Video: Hvor Lenge Lever Undulater

Video: Hvor Lenge Lever Undulater
Video: How to Clip a Parrot's Wings: Easy Steps! 2024, Kan
Anonim

Med riktig pleie kan undulater leve opptil 7 til 15 år. Imidlertid dør mange fjærdyr før de når femårsdagen. Årsaken er at eierne av papegøyer ofte ikke vet hvordan de skal ta vare på disse fuglene.

Undulater med god pleie kan leve opptil 17 år
Undulater med god pleie kan leve opptil 17 år

Hvorfor undulater lever litt

hvordan man skiller en ung undulat fra en voksen
hvordan man skiller en ung undulat fra en voksen

Dette skyldes den kommersielle tilnærmingen til fugler, som selges under merket "lettstelt" kjæledyr. Som et resultat blir fuglene ganske enkelt bur og får frø til tider. For mange mennesker lever ikke undulater opptil 5 år.

hvordan man kjenner igjen en undulat
hvordan man kjenner igjen en undulat

På grunn av mangel på bevegelse blir de overvektige. Dette gjør det vanskelig for de indre organene til kjæledyr. Og de feiler raskere enn vanlig. De fleste overvektige papegøyer har det som kalles lipom, en type svulst som vokser mellom hud og muskler.

hvordan forstå hvor gammel en papegøye er
hvordan forstå hvor gammel en papegøye er

Men noen ganger dør velstelte papegøyer i ung alder. Det er tider når fugler utvikler hevelse selv med riktig pleie. Omsorgseiere henvender seg til veterinærer, og de anbefaler vanligvis å avlive fuglen slik at den ikke lider av smerte. I noen tilfeller kan syke papegøyer leve i ytterligere 1,5 år.

hvor gammel er jeg papegøye
hvor gammel er jeg papegøye

En annen dødsårsak til undulater er deres skudd fra ventilasjonene. Selv om fuglene kommer hjem, er det alltid muligheten for at de har smakt noe giftig. Da kan fuglen dø av forgiftning, kanskje ikke umiddelbart, men etter et par måneder.

papegøyer
papegøyer

Hvordan forlenge en undulat

Undulater er hjemmehørende i Australia. I naturen lever de i 5 til 10 år. Men hjemme, med riktig pleie, kan de til og med leve opptil 17 år.

Den eneste måten å forlenge undulatens liv er å holde den i form. Et sunt kosthold, mobilitet, et minimum av stress, mental trening og medisinsk hjelp om nødvendig - dette er komponentene i en sunn livsstil for et fjæret kjæledyr.

Et sunt kosthold inkluderer frø eller fettfattige diettflis, frukt og grønnsaker. Noen frø inneholder lite mineraler og vitaminer, høyt fett og kalorier, så det er viktig at papegøyer elsker grønnsaker.

For å holde papegøyene i god form er det nok å åpne burdøren regelmessig og la dem fly rundt i huset.

For å unngå stress, må du plassere buret riktig. Plasser henne vekk fra høy lyd, og unngå plutselige bevegelser når hun er i nærheten. Fred og ro om natten er spesielt viktig. Papegøyer legger seg om kvelden, og eierne liker å se på TV eller høre på radio på dette tidspunktet. Tenk på kjæledyrets daglige rutine.

Du må kommunisere med en papegøye. I naturen lever de i flokk, og kommunikasjon er viktig for dem.

Noen ganger trenger undulater, som andre kjæledyr, legehjelp. Med dette i bakhodet kan du trene deg opp i å spare litt penger hver måned til akutt behandling.

Livsyklusen til undulater er ikke vanskelig å forlenge. Men dette krever litt innsats fra din side.

Anbefalt: