Hvordan Holde En Skilpadde

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde En Skilpadde
Hvordan Holde En Skilpadde

Video: Hvordan Holde En Skilpadde

Video: Hvordan Holde En Skilpadde
Video: МАЛЬДИВЫ, которые в самое сердце. Большой выпуск. 4K 2024, Kan
Anonim

Selv om skilpadden regnes som et eksotisk dyr, er den ikke så sjelden i hjemmene. Skildpaddeelskere hevder til og med at kjæledyrene deres er i stand til følelser, akkurat som pattedyr. Skilpadder krever seriøs pleie, de trenger forhold som etterligner naturlige forhold så mye som mulig. Hos noen eiere dør skilpadder på grunn av feil vedlikehold. Bare ha et kjæledyr hvis du er trygg på at du kan ta vare på det ordentlig.

Om sommeren, ta skilpadden utenfor, la den sole seg i solen
Om sommeren, ta skilpadden utenfor, la den sole seg i solen

Det er nødvendig

terrarium, ultrafiolett lampe, varmelampe

Bruksanvisning

Trinn 1

Skilpadder er terrestriske og akvatiske. Landskilpadder blir matet med grønnsaker, frukt, salat, løvetann og kløver. Du kan gi dem fettfattige meieriprodukter, kjøtt, kokte egg. Noen ganger får skilpadder skalldyr og meitemark. Unge skilpadder blir matet daglig til omtrent et og et halvt år, så begynner de å mate annenhver dag. Jo eldre skilpadden er, desto mer bør plantemat få til den.

Alt om skilpadder: hvordan du holder dem
Alt om skilpadder: hvordan du holder dem

Steg 2

Akvatiske skilpadder blir matet med kjøtt, ormer, gammarus krepsdyr, fisk, men ikke for fet, de får også planter, frukt og grønnsaker. Alt er nesten det samme som med land. Slik at vannet som havskilpadder lever i, ikke er forurenset fra mat, kan du mate det fra hendene - lær det å svømme, for eksempel ved å banke fingrene på glasset og gi mat på en pinsett.

hva man skal kalle en landskilpadde
hva man skal kalle en landskilpadde

Trinn 3

Skilpadder som bor hjemme må i tillegg mates med vitaminer. Dyrebutikker selger spesielle vitamin- og mineralkomplekser for skilpadder. Vitaminer blir gitt til kjæledyr med mat.

rød-eared skilpadde hvordan å bestemme kjønn i små
rød-eared skilpadde hvordan å bestemme kjønn i små

Trinn 4

Skilpadder er ikke sosiale dyr, de er ganske gode og alene. Men flere kjæledyr vil samhandle, det er veldig interessant. Du må ha minst tre skilpadder, to vil konstant kjempe for territorium. Dyr bør velges slik at de ikke skiller seg for mye i størrelse og styrke. Gi dem mat nok til å unngå konflikter.

Hvor mange skilpadder lever
Hvor mange skilpadder lever

Trinn 5

Et terrarium er nødvendig for en havskildpadde, og det anbefales at det er med et land som kan kjøpe et brukt akvarium. Kanskje det lekker et sted, så det vil koste betydelig mindre. Akvatisk skilpadde trenger et godt terrarium. Hvis du bestemmer deg for å lage det selv, er det viktigste ikke å bruke giftige og skadelige materialer for å holde glasset sammen.

hvordan velge en skilpadde
hvordan velge en skilpadde

Trinn 6

Skilpadder trenger UV-lys, så du må kjøpe en spesiell lampe. Du kan kjøpe en vanlig UV-lampe i en husholdningsapparat eller i en dyrebutikk (det blir dyrere der). Velg en lav lampeeffekt, de medisinske vil ikke fungere. Løft lampen over terrariet 0,5 m eller mer. Du må bestrå skilpadden 1-2 ganger i uken, i 5 minutter, med tiden som øker denne tiden for å nå 30-60 minutter daglig. La oppvarmingen av terrariet alltid fungere mens det er lett. Om sommeren kan du ta med deg dyret ut slik at skilpadden sole seg i solen.

Anbefalt: