Hvordan Ta Vare På En Kjede Papegøye

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Vare På En Kjede Papegøye
Hvordan Ta Vare På En Kjede Papegøye

Video: Hvordan Ta Vare På En Kjede Papegøye

Video: Hvordan Ta Vare På En Kjede Papegøye
Video: Tamme ara-papegøyer flyr fritt / Tame macaws flying free 2024, Kan
Anonim

Perlepapegøyen (eller Kramer's bird) er en av de vanligste og upretensiøse fugleartene. Han trenger ingen sofistikering, han stoler lett på en person og har dessuten en fantastisk evne til å snakke (dama husker opptil 60 ord!). Så det blir definitivt ikke kjedelig med ham.

Halskjede papegøye - stell og vedlikehold
Halskjede papegøye - stell og vedlikehold

De karakteristiske trekkene ved halskjedepapegøyene er en stripe på brystet i form av et slips eller halskjede, et rødt nebb og en oransje ring rundt øynene. Men i farger kan de variere noe. Så, avhengig av habitat, er det - plomme-breasted, smaragd, rødhåret, rosa-breasted, grå-headed (Himalaya), grå-breasted (kinesisk) og nesten ren grønn (Mauritian). Og også flerfarget (Malabar og Alexandrian).

malabar halskjede papegøye
malabar halskjede papegøye

Noen av artene er i ferd med å utryddes i dag.

Innhold av halskjede papegøyer

Selv om perlepapegøyen er en upretensiøs fugl, er det veldig ønskelig å skape visse betingelser for vedlikehold:

  • omgivelsestemperatur - 15-20 grader;
  • dagslys - opptil 12 timer;
  • luftfuktighet - 60-70%;
  • et stort bur med horisontale metallstenger langs som fuglen vil bevege seg.

Denne papegøyen må også gi plass til å fly. For å gjøre dette, av og til, la ham fly rundt i rommet, ryddet for farlige gjenstander som kan skade ham. Inkludert - fra forskjellige krukker, bøker og potteplanter.

Vannprosedyrer

Perle papegøyer kan ikke leve uten vann, spesielt i varmen. Derfor må de sprayes med en sprayflaske eller under dusjen. Disse fuglene kan også bades 1-2 ganger i uken i et bad med varmt vann. Men det er verdt å huske at samtidig bading av fuglen og dens eier er uakseptabelt (det er slike tilfeller!). Tross alt er det veldig farlig for et kjæledyr, uhygienisk og ikke etisk.

halskjede papegøye vedlikehold og pleie
halskjede papegøye vedlikehold og pleie

Fôring

Halskjede-papegøyens daglige diett skal inneholde havre (25%), frø (10-15%), hirse (35%), friske grønnsaker (5-7%). Men du kan også gi spesielle mineraltilsetningsstoffer, takket være at fjærdrakten vil skinne. Og også valnøtter, mandler, kokt mais, havregryn, hvetekim. Noen ganger - hvitt brødsmuler, cottage cheese og grønnsaker.

Og det siste rådet til alle elskere av halskjedepapegøyer er å huske å bruke dem fra tid til annen til veterinæren. Siden denne fuglen, som alle andre, kan oppleve forskjellige sykdommer som ikke er merkbare for øyet. Ta vare på kjæledyret ditt, så gleder han seg over samtalen!

Anbefalt: