Hvordan Guppies Hekker

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Guppies Hekker
Hvordan Guppies Hekker

Video: Hvordan Guppies Hekker

Video: Hvordan Guppies Hekker
Video: Guppy cross breeding with result - episode 2 Blue Diamond to HB Black Beautiful Result 2024, April
Anonim

Hvor godt det er, etter å ha kommet hjem etter en hard dag, å sitte foran akvariet og se på vannboerne med hengivenhet. Men det er ikke alltid mye tid til å sikre riktig pleie av kjæledyrene, så mange prøver å ikke ha fullblodsfisk, men begrenser seg til upretensiøse, men lyse, fargerike, med nydelige guppy haler. I tillegg er det ikke vanskelig å avle dem.

Fargerik guppy fisk
Fargerik guppy fisk

Guppies kan oppbevares under alle forhold gitt dem. Men fortsatt, hvis du vil se sunn og fargerik fisk, og også drømme om å avle og avle guppies, må du sørge for at volumet av vann i akvariet er 2 liter for hver hann og 4 liter for hunnen.

Belysning bør være 12 timer om dagen, vannfiltrering er ønskelig. Den foretrukne vanntemperaturen er 24-26 ° C. Guppies er fredselskende fisk, så naboene deres kan være de samme mellomstore, rolige artene. Akvariet bør inneholde åpne områder for fiskesvømming og kroker for avl og oppdrett.

I vannet der guppefisk lever, kan det tilsettes bord- eller havsalt for å forhindre smittsomme sykdommer med en hastighet på 5 gram per 10 liter vann.

Representanter for guppies er levende fisk, de føder yngel. For oppdrett av guppies blir den beste yngelen valgt og hevet til puberteten i en romslig beholder som gir rasjonell fôring. Når yngelen er tre uker gammel, plasseres de i forskjellige akvarier basert på kjønn. I løpet av denne perioden forlenger hannene de første strålene til analfinnen, og kvinner utvikler mørke prikker på baksiden av magen.

Forbereder seg på parring

hvor du skal legge guppy yngel
hvor du skal legge guppy yngel

Guppy blir seksuelt moden på 4-6 måneder. Fisk begynner å bli transplantert for avl i et eget akvarium. For en kvinne blir to farhann tatt. I stedet for parring bruker de omtrent ti dager. Gyting stimuleres av vanlige vannforandringer og øker temperaturen med 2-3oC. Hannen gjødsler hunnen med en modifisert analfinne. Så går hannene til det vanlige akvariet, og hunnen begynner å bære yngel. Hunnens graviditet varer 3-4 uker.

Antall yngel avhenger av alder på moren. En primiparøs hunn bringer opptil 20 yngler, en voksen stor hunn, som er mer enn ett år gammel, kan føde opptil 150 fisk.

Steke utseende

guppy hvordan å inneholde
guppy hvordan å inneholde

Gyteplassen der den gravide guppyen ligger, må plantes med småbladede planter slik at yngelen kan gjemme seg der etter fødselen. Før fødselen øker kvinnens underliv og blir firkantet. Gyting kan vare omtrent en dag. Steken faller til bunnen av akvariet og stiger deretter opp til overflaten. Etter at yngelen er født, må hunnen fjernes til det generelle akvariet. Unge dyr blir matet med en rekke matvarer, levende dafnier, gitt deres størrelse. Stek vokser sakte, og hanner slutter å vokse når de når seksuell modenhet. Deres raskeste modning påvirkes av vanntemperaturen, jo høyere jo bedre.

Et guppy akvarium er ikke så farlig. Minimal omsorg, din bekymring, god ernæring av yngelen vil gi deg mange positive følelser, en følelse av ansvar for dine kjære kjæledyr. Avl guppies vil utvikle en estetisk smak for deg og barna dine.

Anbefalt: