Ender - Raser Som Er Vanlige I Russland

Innholdsfortegnelse:

Ender - Raser Som Er Vanlige I Russland
Ender - Raser Som Er Vanlige I Russland

Video: Ender - Raser Som Er Vanlige I Russland

Video: Ender - Raser Som Er Vanlige I Russland
Video: Ender-3 спустя 2 года эксплуатации. Актуален ли? 2024, April
Anonim

Siden eldgamle tider har folk vært veldig ivrige etter å avle ender hjemme. Nesten alle raser av innenlandske ender stammer fra den ville stokkand, som er utbredt i Europa og Nord-Amerika. Ulike raser ble gradvis introdusert til Russland.

And raser vanlig i Russland
And raser vanlig i Russland

Totalt er det flere typer innenlandske andraser som er skapt av naturlig utvalg. Dette er kjøtt, generell bruk og eggraser. I husholdningstomter avler de vanligvis fugler av de to første typene. Det er mange raser av ender over hele verden. Blant dem er det også gamle arter som har vært kjent i veldig lang tid. Og det er også unge, nylig avlede raser. Men på Russlands territorium er de vanligste: Pekingand, moskusand og også mulard.

Pekingand

Ender, som ble avlet i Kina for over tre hundre år siden, regnes som en veldig vanlig kjøtttype. Pekingand har en bred og litt langstrakt kropp, en konveks brystkasse og en merkbart hevet hale. Men vingene til denne rasen passer tett til kroppen. Peking-anda har en interessant kremhvit fjærdrakt. Samtidig har potene en oransje-rød farge. Den levende vekten av draker av denne rasen er vanligvis 4 kg. Hunnene veier 500 g mindre. Forresten, allerede syv uker etter fødselen av Peking-andunger, når de 3 kilo i vekt.

Muskovy and

Denne rasen tilhører kjøtt-og-kjøtt-typen. Den ble først hentet ut i Latin-Amerika. Ender av denne rasen har slått godt rot på russisk territorium. I utseende skiller de seg fra representanter for andre arter med en langstrakt kropp og sterke lange vinger. Muscovy and har et stort antall rød-rosa vorter på hodet.

Den brogede fjærdrakten til moskusendene inneholder nesten alle farger: fra hvitt til svart, med mange nyanser. Drakes av denne rasen veier vanligvis 5 kg. Og vekten på anda overstiger ikke 2,5 kg. Muscovy ender har veldig velsmakende og ømt kjøtt. Forresten ble denne rasen brakt til Russland fra Tyskland på 80-tallet i forrige århundre.

Duck mulard

Når det gjelder Mulard-anda, ble denne rasen utviklet ved å krysse Peking-ender og Musk-ender i Frankrike. Det kan klassifiseres som kjøtttype. Forresten, Mulard-ender er perfekte for avl i private gårder. De preges av en rask økning i levende vekt. I omtrent 3 måneders fetning kan vekten til en drake nå 4 kg. I fremtiden kan den øke opp til 7 kg. Faktisk har mularda kombinert de beste egenskapene til moskus og Peking innenlandske ender. Med samme fôring som de ovennevnte rasene, kan mye mer kjøtt fås fra mulard.

Anbefalt: