Hvordan Holde En Innendørs

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde En Innendørs
Hvordan Holde En Innendørs

Video: Hvordan Holde En Innendørs

Video: Hvordan Holde En Innendørs
Video: Hvordan holde sykkelen innendørs uten å lage rot | Innendørs Sykkeltrekk 2024, Kan
Anonim

Muskovy-ender eller såkalte Indo-Ducks blir mer og mer elsket blant fjørfebønder. De kommer fra Sør- og Mellom-Amerika. Mange ble forelsket i disse store fuglene på grunn av at de ikke krever spesifikk og kompleks pleie. Av de ytre egenskapene kan man skille rødlige vekster på nebbet, noe som gjør fuglene unike.

Hvordan holde en innendørs
Hvordan holde en innendørs

Fordeler med å holde en innendørs

Indo-ender er veldig stille og rolige, de inngår sjelden konflikter, spesielt med representanter av sitt eget slag. Disse fuglene, upretensiøse i maten, er utstyrt med sterk immunitet, takket være at de er beskyttet mot mange plager. Tilstedeværelsen av et reservoar er valgfritt, men hvis mulig, vil fuglene gjerne svømme i en dam eller fontene. De bærer i gjennomsnitt 100 egg per år, som veier 80 g hver, og har fettfattig delikatessekjøtt.

Krav til lokalene

Rommet der indo-jentene skal være, skal være:

  • ren;
  • romslig;
  • varm nok;
  • beskyttet mot fukt og trekk;
  • med gratis tilgang til vann.

Siden indokvinner er en art som kom fra sør, er alvorlig frost skadelig for tamfugler. Om vinteren vil det være nødvendig med oppvarming ikke bare for hele rommet, men også for gulvet. Å holde i et trangt andhus er heller ikke verdt det - størrelsen på fuglen krever mer plass. På grunn av det faktum at Indo-ender har sårbare poter, er det bedre for eieren å unngå fuktighet og trekk i andhuset, for å sikre at søppelet på gulvet alltid er tørt. Det skal være et eget rede for hver hunn.

Fôring

Ender er altetende og spiser både mat fra planter og dyr. De er veldig glad i rødbeter, poteter og gulrøtter, som kan kombineres med frokostblandinger. Daglig tilgang til grøntområder og ferskvann er et must for fugler. Fra dyrefôr er han ikke motvillig til å spise forskjellige insekter. Mineraltilskudd brukes også i dietten. En voksen spiser 300-350 g fôr daglig og drikker en liter vann. Om sommeren forsyner anda seg med næringsstoffer for turen, slik at fôring kan reduseres.

Klipper vingene

Fugler er utstyrt med evnen til å fly langt, så vingeklipping praktiseres av fjørfebønder. Det er nok å trimme en vinge en eller to ganger. Dette bør gjøres så nøye som mulig for å gi mindre ubehag for fuglen.

Det er ikke vanskelig å gi fuglen en spasertur om sommeren, men om vinteren skaper dette en rekke ulemper. Eieren må rydde hagen som er reservert for vandrende fugler, dekke den med sand, halm eller sagflis og sette opp høye hekker. Med ankomsten av vinteren er svømming kontraindisert for fugler.

Fugleoppdrett

Oppdretteren bør ta seriøs forberedelse av reir til avlsdyr. Syntetiske materialer for å lage reiret er ikke tillatt. Rommet der anda hekker skal være stille og rolig. Ender begynner å legge seg i april og sitte på reiret når det er 20 egg. Du bør ikke la andre andunger nærme seg katten, da hun kan forlate reiret og gå en tur med andres kull.

Med en ansvarlig og riktig tilnærming til vedlikehold og avl av Indo-Dogs, vil oppdretteren få en god inntekt.

Anbefalt: