Hvordan Ta Vare På En Miniatyr Pinscher

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Vare På En Miniatyr Pinscher
Hvordan Ta Vare På En Miniatyr Pinscher

Video: Hvordan Ta Vare På En Miniatyr Pinscher

Video: Hvordan Ta Vare På En Miniatyr Pinscher
Video: Миниатюрный пинчер - Характеристики, уход и дрессировка 2024, April
Anonim

Mange amatørhundoppdrettere er begrenset til et lite boligområde, noe som gjør det nesten umulig å holde hunder av store raser. Miniature Pinschers kompakte størrelse er ideell for hunderavlere i flere familier. Denne hunden, som når rundt 30 cm, er problemfri, veldig lojal mot eieren og viser perfekt beskyttelsesegenskaper.

Miniatyr pinscher i et stativ
Miniatyr pinscher i et stativ

Det er ingen eksakte data om opprinnelsen til hunderasen Miniature Pinscher eller Miniature Pinscher, men det antas at den ble avlet i Tyskland for omtrent tre århundrer siden. Tyskerne kaller ofte representantene for denne rasen miniatyr-Dobermans for deres ytre likhet.

Den "korrekte" kroppsformen, den lille størrelsen, velutviklede muskler, samt hundens lekne natur har påvirket den betydelige spredningen av pinscher blant hundelskere.

"Poormans rideponni" - dette er navnet på rasen dvergpinscher mottok på grunn av den høye økningen av forbena når han gikk. En så interessant gangart ligner bevegelsen til en ridehest.

Hundesorg

Å ta vare på en miniatyr pinscher er ganske enkel. For at en hund skal bli lydig, må den undervises i alt fra barndommen. For å trene den til toalettet på gaten, må valpen gå flere ganger om dagen. Noen eiere foretrekker å lage et toalett for en liten hund av en gjenbrukbar bleie. Imidlertid er det umulig å frata hunden å gå i det hele tatt, denne rasen krever gange, korte løp for riktig dannelse av skjelettet og muskelmasse. Til tross for sin lille vekst er Miniature Pinscher ganske muskuløs.

Det er også nødvendig å rengjøre ørene og øynene fra tidlig alder - da vil en voksen hund normalt forholde seg til disse prosedyrene. Ørene skal rengjøres med en myk og fuktig klut.

Selv om pinscher har kort strøk, trenger den også regelmessig børsting. Denne prosedyren fjerner ikke bare unødvendig dødt hår, men forbedrer også blodsirkulasjonen.

Du kan mate Miniature Pinscher med tilberedt mat til små hunder eller naturlig mat. Når du fôrer med naturlige produkter, bør du huske at valpen fra 5-6 uker regelmessig skal få kjøttdeig. Cirka 40% av en voksen hunds diett bør være protein - biff, kylling eller hestekjøtt, og 30% - vegetabilsk mat, som havregryn eller bokhvetegrøt.

Mulige problemer

Miniature Pinscher er ikke en problemhund når det gjelder sykdom. Imidlertid bør enhver omsorgseier regelmessig ta et kjæledyr til veterinæren for forebyggende formål.

Når valpen er 7 måneder gammel, må han vaksinere seg mot rabies. Før denne perioden bør vaksinasjonen ikke gjøres, siden skjelettet er dannet.

Vanlige problemer hos hunder av denne rasen er med øynene. De lider ofte av grå stær og glaukom. Hvis du overholder tilstanden til dvergpinscherens øyne, kan du unngå eller i det minste identifisere disse problemene i tide.

Et annet trekk ved hunden er den korte kappen, som ikke beskytter mot kulde i det hele tatt. Derfor, for å unngå hypotermi mens du går i en kald årstid, bør hundens kropp beskyttes med spesielle klær for hunder.

Miniature Pinscher vil bli en utmerket venn og kjæledyr i alle hjem, fordi han kommer godt overens ikke bare med voksne, men også med barn.

Anbefalt: