Hva Slags Hund å Få I Et Landsted

Innholdsfortegnelse:

Hva Slags Hund å Få I Et Landsted
Hva Slags Hund å Få I Et Landsted

Video: Hva Slags Hund å Få I Et Landsted

Video: Hva Slags Hund å Få I Et Landsted
Video: Henter valpen min, tanker om å få hund & de første dagene med valp! 2024, April
Anonim

Ofte før eierne av et landsted, oppstår spørsmålet om hvilken hunderase man skal få. Svaret på det er tvetydig og avhenger av formålet med å anskaffe kjæledyret. Hvis dyret bare vil beskytte huset fra innsiden, kan du ta en korthåret hund. For å beskytte territoriet er det behov for en hardfør rase, som ble avlet spesielt for disse formålene.

Hva slags hund å få i et landsted
Hva slags hund å få i et landsted

Bruksanvisning

Trinn 1

En hund i et landsted er i de fleste tilfeller en beskytter. Hun vil umiddelbart reagere på andres dyr eller en fremmed som har kommet inn i lokalområdet. For dette formålet er det best å velge en hund fra tjeneraser - de har lydighet mot eieren i blodet, og de er mer i stand til å vokte.

Steg 2

Du må ta hensyn til stedet der hunden skal holdes. Hvis det alltid vil være ute, er det nødvendig å velge en rase som har pålitelig beskyttelse mot kulde, hunden skal ha et tykt underlag. For eksempel, hvis du vurderer en variant av German Shepherd-rasen, er det bedre å ta en korthåret venn. Du bør heller ikke ha langhårede hunder på grunn av ullfilting og hyppigere eksponering for forkjølelse. Slike kjæledyr trenger mer forsiktig pleie, og de skal bare oppbevares i en fugle.

Trinn 3

Schäfer er det beste valget hvis du trenger en sterk, intelligent og vennlig (til eieren) hunden. De er lydige, rolige, elsker barn og er samtidig en trussel mot alle fremmede som har kommet inn i husets territorium.

Trinn 4

Den kaukasiske gjeterhunden er ikke dårligere enn den "tyske", men det er viktig å vise en autoritativ karakter med den. Denne rasen trenger riktig utdannelse. Hvis du ikke har tenkt å bruke tid på denne hunden, bør du avstå fra å skaffe deg den. Det er best å holde de kaukasiske gjeterhundene enten i et friluftsbur eller på et spesielt utpekt og inngjerdet sted.

Trinn 5

Mange eiere som allerede har hunder, sier at Rottweiler er den ideelle hunderasen for en etablering i et herregård. Disse dyrene lærer mange kommandoer veldig raskt, de er fryktløse og våkne. Selvfølgelig har de karakterene til en forsvarer. Som du vet har de kort hår, men Rottweilers er preget av utholdenhet, så ingen kald vinter er forferdelig for dem. I tillegg har denne rasen et formidabelt utseende, som er en annen måte å kvitte seg med uønskede gjester i huset.

Trinn 6

En annen god hjemmebeskytter er den sentralasiatiske gjeterhunden. Perfekt for å holde seg utendørs, ettersom de har en middels frakk og tykt underlag. De følger nøye med fremmede på territoriet, og viser en veldig kjærlig og vennlig karakter med husstandens medlemmer. Asiater er ganske store i størrelse, men spiser samtidig lite.

Trinn 7

Uansett hvilken hunderase som velges for livet i et herregård, må det huskes at ethvert dyr trenger å bli trent og utdannet fra tidlig alder. Bare i dette tilfellet vil hunden bli en pålitelig beskytter og venn for hvert familiemedlem.

Anbefalt: