Hvordan Gå Hunder Ordentlig I Henhold Til Loven

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Gå Hunder Ordentlig I Henhold Til Loven
Hvordan Gå Hunder Ordentlig I Henhold Til Loven

Video: Hvordan Gå Hunder Ordentlig I Henhold Til Loven

Video: Hvordan Gå Hunder Ordentlig I Henhold Til Loven
Video: Suspense: Tree of Life / The Will to Power / Overture in Two Keys 2024, Kan
Anonim

Spørsmålet om turhunder er alltid aktuelt. Han bekymrer både elskere av firbente og de som ignorerer dem. I Russland er det en lov om denne saken (nr. 498-FZ), som ble vedtatt i 2013. Men siden januar 2019 er det gjort endringer i den.

Gåhunder i Russland
Gåhunder i Russland

Normativt dokument

Alle de som er i slekt med kjæledyr, og spesielt hunder, bør være kjent med det normative dokumentet "Om ansvarlig behandling av dyr og endringer i visse lovgivningsakter i Russland". Forordningen, som ble vedtatt i begynnelsen av dette året, er den viktigste for tiden, som definerer hvordan det er nødvendig å gå med hundene og hva eierne deres bør huske.

Gå tur med hund
Gå tur med hund

Hundevandringsområder

I henhold til denne loven kan hunder gå hvor som helst, bortsett fra gårdsplassene til bygninger i flere etasjer, lekeplasser. Du kan ikke gå på kjørebanene, på idrettsplasser, i forskjellige fellesarealer av bygninger i flere etasjer - heis, trapper, spenn, etc.

I tillegg inkluderer forbudte steder steder som besøkes av et stort antall mennesker - butikker, kafeer, kantiner etc.

Lov nr. 498-FZ bestemmer at lokale myndigheter må bestemme steder for gåhund, som eiere av dyr må vite om.

Avstraffelse

For brudd på loven og urettmessig gange av hundene, får eieren en bot. Bøter i hver region i Russland blir bestemt av den administrative koden (Den russiske føderasjonskoden for administrative lovbrudd). De varierer vanligvis fra 1 til 5 tusen rubler. I tillegg er bøter forskjellige i størrelse for vanlige borgere og for ansatte som utfører profesjonelle oppgaver. Noen regioner øker denne boten hvis brudd gjentas.

Servicehunder
Servicehunder

Når skal du snute

Siden januar 2019 har reglene for bruk av snute til hunder endret seg.

Gå tur med hund
Gå tur med hund

Disse forholdene er noe "myknet". Hvis hunden tidligere måtte ta på et snute et sted der folk samlet seg, er dette ikke nødvendig. Men det er en tilstand: det er nødvendig å holde kjæledyret i bånd når de krysser gaten (veien), rekreasjonsområder osv. Videre anbefales det å holde den i kort bånd. Dette vil tillate, ved å trekke i båndet i tide, ikke å la kjæledyret skremme eller bite forbipasserende. Du bør også være oppmerksom på at de hundene som er potensielt farlige, uansett skal ha snute. Krage skal ha koder med informasjon om eieren: informasjon om hunden, eierens telefonnummer, adresse.

Ytterligere vandringsregler

I tillegg til disse reglene for å gå, bør eieren vite: du kan ikke gå flere hunder samtidig, du bør rydde opp etter kjæledyret ditt, og for dette må du ta med deg alt du trenger.

Gå tur med hund
Gå tur med hund

Hypotetisk farlige hunder

Enhver hund kan være både farlig og ikke-farlig. Men det er en liste over hunder som er hypotetisk farlige for mennesker. Denne listen inkluderer følgende raser: Akbash, Ambuldog, nordkaukasiske hunder, guldog, brasiliansk bulldog, Otto, Pit Bullmastiff, amerikansk bandog, ulvehundhybrider og ulvehunder, bandog og alle mestizos av hundene ovenfor.

Anbefalt: