Rhinotracheitis Hos Katter: Symptomer, Behandling Og Forebygging

Innholdsfortegnelse:

Rhinotracheitis Hos Katter: Symptomer, Behandling Og Forebygging
Rhinotracheitis Hos Katter: Symptomer, Behandling Og Forebygging

Video: Rhinotracheitis Hos Katter: Symptomer, Behandling Og Forebygging

Video: Rhinotracheitis Hos Katter: Symptomer, Behandling Og Forebygging
Video: katter og hunder og fugler som er venner 2024, Kan
Anonim

Rhinotracheitt hos katter er en herpesvirussykdom, smittsom og akutt, forbundet med skade på luftveiene og slimhinner i øynene. Katter av alle raser og uansett alder kan bli syke. Et dyr med rhinotrakeitt får immunitet.

Rhinotracheitis hos katter: symptomer, behandling og forebygging
Rhinotracheitis hos katter: symptomer, behandling og forebygging

Symptomer på sykdommen

De første symptomene på rhinotrakeitt er feber, svakhet, nektelse av å spise, utslipp fra nese og øyne, muligens økt salivasjon. Ved langvarig sykdomsforløp blir utslipp fra nese og øyne rikelig, noen ganger vises hoste og kortpustethet. Ved langvarig rhinotrakeitt utvikler sår på tungen, nekrose opptrer i nesecchaområdet, og i alvorlige tilfeller oppstår skade på nesebenene.

Hvordan ta vare på en katt med rhinotrakeitt

Rhinotracheitis er ikke den farligste sykdommen hos katter og er sjelden dødelig. Viruset i seg selv tåler ikke høye temperaturer, så katten må holdes varm, temperaturen på dyret opp til 39, 6 anbefales ikke å slå ned. Hovedbetingelsene for vellykket behandling er: å opprettholde dyrets styrke, forhindre dehydrering og utmattelse.

Når du nekter å spise, skal kjæledyret tvinges til å spise og drikke, og tilby den mest delikate og tilfredsstillende maten. Katten skal alltid ha tilgang til ferskvann. Vitamin- og mineraltilskudd vil også være nyttige. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, kan veterinæren ordinere ytterligere medisiner for å forhindre dehydrering.

Immunstimulerende midler er viktige i den komplekse behandlingen av rhinotrakeitt; i tilfelle en forverring av sykdommen, foreskrives ferdige serum under huden. Et antibiotikum kan også bidra til å takle infeksjonen, vanligvis tas det to ganger om dagen i 7-10 dager.

Høye temperaturer har en gunstig effekt på behandlingen, men en veldig høy kroppstemperatur må reduseres med et spesielt febernedsettende middel for dyr (med dispenser). Hvis katten utvikler lungebetennelse, er det nødvendig å gi den ekstra oksygen. Festende øyne og nese bør tørkes av med en spesiell krem med antiseptiske midler hver dag. For å forhindre suppuration brukes øyedråper og salver, som ikke inkluderer hormoner.

En syk katt trenger fred, så du må gi henne et eget område med varmt mykt sengetøy og tilgang til boller med mat og vann. Et eget sted for et sykt dyr vil ikke bare gi ham en rolig hvile, men også beskytte andre kjæledyr mot infeksjon.

Det er nødvendig å tenke på forebygging av rhinotracheitt selv i en alder av 6-8 uker av kattungens alder. Det er på dette tidspunktet den første vaksinasjonen er ferdig, revaksinasjonen utføres etter 2-4 uker, og deretter årlig. Kattunger fra katteriet får ofte komplekse vaksiner, inkludert vaksine mot rhinotrakeitt.

Anbefalt: