Hvordan Velge Høy å Kjøpe

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Høy å Kjøpe
Hvordan Velge Høy å Kjøpe

Video: Hvordan Velge Høy å Kjøpe

Video: Hvordan Velge Høy å Kjøpe
Video: Steg for steg: Hvordan kjøpe og selge aksjer hos Nordnet | Tutorial 2024, Kan
Anonim

Grunnlaget for husdyrrasjonen er høy. Gresset det høstes fra har forskjellige egenskaper. De som ikke høster den alene, men kjøper den i baller, bør nøye studere ernæringsverdien til de forskjellige typene.

Hvordan velge høy å kjøpe
Hvordan velge høy å kjøpe

Høy er veldig viktig for husdyr. Dyr krever en stor mengde mat, så det er rett og slett nødvendig i vintersesongen, så vel som under dårlige avlinger. Hay trenger å kunne velge riktig, siden det varierer i type og kvalitet.

Typer gress for høy:

  • Korn (timothy, bluegrass). Høy er kaldharde, derfor finnes det ofte i nord, men i varme regioner vokser ikke slik gress.
  • Belgfrukter (alfalfa, soyabønner, vetch, kinesisk cowpea). Høy inneholder mye energi, vitamin A og kalsium. Belgfrukter er rike på protein, protein, mineraler.
  • Blandet. En blanding av frokostblandinger og belgfrukter.
  • Fôr. Gresset skal klippes mens det er grønt og frøene ennå ikke er modne. Høy kan ha høyt nitratinnhold hvis det høstes etter langvarig tørke.

Hva er fordelene med høyvarianter

Næringsverdien av høy er direkte avhengig av innholdet av bladene i den. Takket være denne faktoren har kornvarianter en stor mengde næringsstoffer og absorberes raskt og godt av kroppen. Dessuten endres alle indikatorer med gressets modenhet.

I belgfrukter er stoffets sammensetning konstant, den endres ikke gjennom hele modningsperioden. Når planten er ung, med få stengler, smaker den fantastisk. Overmoden høy inneholder en høy prosentandel fiber.

Husdyrfôring

Endre rasjonen av dyr for vinteren, med tilsetning av høy, må du være forsiktig, gradvis. Det er best å starte med en blanding av to typer urter. Hun bør begynne å mate, gradvis øke mengden høy, til den til slutt samsvarer med mengden som passer for den daglige rasjonen. En plutselig overgang fører til fordøyelsesbesvær, død av mikroorganismer som hjelper til med å fordøye dyremat.

For hester er frokostblandinger og alfalfa høy best egnet. Sørg for å finne ut om metoden for å lage høy før du kjøper. Det kan bli farlig for dyr hvis det blir vått etter høsting, eller hvis det har blitt høstet veldig grønt. Kvaliteten på maten må oppfylle husdyrens behov. For en voksen hest er godt kornhø nødvendig, for gravide og ammende hopper er belgfrukter egnet. Du kan bruke en blanding, det vil bare forbedre kvaliteten på maten.

Kornhø er også egnet for storfe. Kyr er ikke like krevende som hester, de kan spise liggende mat, til og med litt mugne. Men noen typer mugg påvirker avkommet til det verre. Valget av høy avhenger av om kua er oppdratt til kjøtt eller melk, for ettertiden. Melkekyr må fôres med en diett med høyt proteininnhold. Storfe oppdratt for kjøttfôr på noe høy.

Hvis fôret inneholder grove stengler eller er tørt, er det best å tilsette fôr fra belgfrukter. Kalver trenger mykere høy, deres delikate munn vil ikke tygge det voksne kan spise.

Gresset må klippes før blomstring. Det beste fôret er nødvendig for melkekyr. Dette er tørkede gress, med flere alfalfa-stilker, men færre blader.

Anbefalt: