Kan Vannmelon Gis Til Hunder

Innholdsfortegnelse:

Kan Vannmelon Gis Til Hunder
Kan Vannmelon Gis Til Hunder

Video: Kan Vannmelon Gis Til Hunder

Video: Kan Vannmelon Gis Til Hunder
Video: Девочка-блэйзер 2024, Kan
Anonim

En person får mange nyttige vitaminer og mineraler fra vannmelon: jern, kalsium, kobber, sink, vitamin B, A, C, E. Som tomater inneholder den lykopen, som hjelper til med å bekjempe kreft. Men kan dette bæret spises av hunder?

Kan vannmelon gis til hunder
Kan vannmelon gis til hunder

Nå mater mange mennesker kjæledyrene sine med ferdig tørrmat. Det er praktisk og raskt. Det antas at deres sammensetning er helt balansert og designet med tanke på dyrenes behov. Men selv om du lykkes med å finne mat til den lodne vennen din, trenger han fortsatt naturlige produkter.

Både fordelen og skaden

Noen veterinærer mener at vannmelon i hundens diett ikke bare er akseptabelt, men til og med nødvendig. Dens gunstige egenskaper strekker seg til dyr, som dessverre lider av mange menneskelige sykdommer. Så vannmelon kan være en utmerket forebygging av nyresykdom, fordi den har en utpreget vanndrivende effekt. Det vil til og med hjelpe til med å skylle sand ut av nyrene før det dannes steiner. Av samme grunn kan en hund få en vannmelon hvis den er forstoppet. Imidlertid, med eksisterende kronisk nyresykdom, bør ikke vannmelon, tvert imot, gis.

Vannmelon er nesten utelukkende vann, men den inneholder også mye fiber som hunder trenger. Samtidig er det mye sukker i vannmelon, dette er en annen grunn til at dette bæret skal behandles med et kjæledyr med forsiktighet. Hunder er ikke designet for å behandle sukker. Men den søte smaken er behagelig for hunder, så du kan skjemme bort den firbente vennen din med en vannmelon under trening hvis oppgaven er vellykket. Bæret kan bare være en belønning, men ikke grunnlaget for ernæring, så brikken skal være liten, spesielt hvis hunden er en rase. Det er strengt forbudt å gi vannmelon til valper.

Vi spiser etter reglene

Før du tilbyr et bær til et kjæledyr, bør det rengjøres for skall og frø - de kan være farlige for mage-tarmkanalen. Og viktigst av alt: godbiten gis mellom hovedmåltidene; bæret kan ikke blandes med et fullverdig måltid.

Folk er mistenkelige for de tidlige vannmelonene som kommer i butikkene på forsommeren. Det er kjent at de akkumulerer nitrater, og bærene som dukket opp i hyllene før forfallsdatoen er fylt med kjemi. Dette er veldig farlig for dyrets skjøre organisme, derfor kan du bare behandle en hund med bær med vannmelon som du, i henhold til alle reglene, valgte selv i sesongen - august og september. Men for at kjæledyret skal få den maksimale mengden vitaminer fra maten, er det best å gi ham grønnsaker, ikke frukt. Årsaken til dette er det samme sukkeret, og noen typer frukt, for eksempel sitrusfrukter, er også sterke allergener.

Anbefalt: