Hvordan Hjelpe Hunden Din Med å Bli Kvitt Helvetesild

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Hjelpe Hunden Din Med å Bli Kvitt Helvetesild
Hvordan Hjelpe Hunden Din Med å Bli Kvitt Helvetesild

Video: Hvordan Hjelpe Hunden Din Med å Bli Kvitt Helvetesild

Video: Hvordan Hjelpe Hunden Din Med å Bli Kvitt Helvetesild
Video: The Great Gildersleeve: Jolly Boys Election / Marjorie's Shower / Gildy's Blade 2024, April
Anonim

Lav er en av de vanligste hudsykdommene hos hunder. De viktigste symptomene på denne sykdommen er hårtap, dannelse av rød skorpe på huden og blødende sår.

Lavbehandling
Lavbehandling

Veterinærer er tilbøyelige til å tro at årsaken til utseendet av lav hos en hund ikke bare kan ligge i nærvær av fysisk kontakt med et allerede sykt dyr, men også i feil ernæring. Et utilstrekkelig kosthold (tørrfôr av lav kvalitet eller lavt innhold av næringsstoffer i naturlig mat) kan provosere en reduksjon i dyrets immunitet mot alle slags infeksjoner, hvorav den ene er lav.

Lav behandling

Ved de første tegn på lav er det nødvendig å søke råd fra en spesialist, siden det er rettidig behandling som vil redde dyret fra lidelse og alvorlig skade på huden. Du bør vite at en person også kan bli smittet av helvetesild ved kontakt med et sykt dyr.

For noen tiår siden ble et dyr med helvetesild oftest avlivet, men nå er det utviklet en rekke meget effektive medisiner, hvis bruk gir en nesten 100% garanti for utvinning.

Det første du må gjøre før du begynner å behandle kjæledyret ditt, er å klippe håret forsiktig rundt problemområdet i huden. Det er ønskelig at det trimmede området er halvannen til to centimeter større enn området som er berørt av lav. For å beskytte deg mot smitte, må du jobbe med gummihansker.

Hvis lav ikke har spredt seg veldig mye over dyrets kropp, kan den smertefritt og raskt fjernes ved hjelp av medikamenter som "mykosolinsalve", "clotrimazol", 10% salisylsyre og jodoppløsning. Det er nødvendig å bruke denne eller den andre medisinen på problemområdet minst to ganger om dagen. Du må også sørge for at hunden ikke slikker salven.

Hvis lav kjører

Hvis sykdommen har spredt seg for mye og dekket store områder av dyrets kropp, kan behandling med salver kanskje ikke være effektiv nok. Derfor, for behandling av en avansert form av lav, er det nødvendig å bruke spesielle vaksiner: "Mentavak", "Polivak-TM" eller "Vakderm". For en vellykket behandling er det som regel nok å gi dyret to injeksjoner intramuskulært med et intervall på 5-7 dager.

For å beskytte deg mot infeksjon med helvetesild, er det bedre å isolere dyret i behandlingsperioden - å plassere det på balkongen eller et annet sted. Steder i huset der hunden ofte besøker eller hviler, må desinfiseres grundig med en løsning av blekemiddel.

Viktig: avgjørelsen om du skal bruke en vaksine eller bare dispensere for behandling av infiserte områder av kroppen med eksterne preparater, bør bare tas av en spesialist.

Anbefalt: