Whiskas: Er Det Sant At Det Er Skadelig For Kattens Helse?

Innholdsfortegnelse:

Whiskas: Er Det Sant At Det Er Skadelig For Kattens Helse?
Whiskas: Er Det Sant At Det Er Skadelig For Kattens Helse?

Video: Whiskas: Er Det Sant At Det Er Skadelig For Kattens Helse?

Video: Whiskas: Er Det Sant At Det Er Skadelig For Kattens Helse?
Video: Fede kat 2024, April
Anonim

"Whiskas" er en av de mest utbredte, annonserte og billige kattematene. Til tross for populariteten er dette langt fra den beste maten til kjæledyret ditt - det inneholder ikke alle elementene dyret trenger, det er laget av produksjonsavfall eller foreldet kjøtt, det kan forårsake urolithiasis og andre sykdommer.

Bilde
Bilde

Sammensetningen av "Whiskas"

Katter trenger mye protein, fett og karbohydrater bør også være til stede i kostholdet, men mye mindre. For dem, ikke mindre enn for mennesker, er visse mineraler og vitaminer viktige. For å imitere den ville maten til disse dyrene, som gir dem alt de trenger, må du gi dem rå frossent storfekjøtt, kokt mager kylling, grønne grønnsaker og meieriprodukter. Men ikke alle katteeiere er klare til å følge de strenge reglene for naturlig ernæring, så de foretrekker å kjøpe mat. Jo bedre sammensetningen av fôret, jo mer høykvalitets og naturlige ingredienser det inneholder, desto dyrere, men høyere kvalitet.

På emballasjen til "Whiskas" -maten er sammensetningen indikert, noe som skremmer gode veterinærer. For det første er ikke "animalske biprodukter" kjøtt: de er fett, bein, ledd, hoder, nebb og mye mer, smaksatt med smaken som katter elsker denne maten så mye for. Som et resultat har Whiskas mye fett, men lite protein. Videre erstattes ofte animalske proteiner med vegetabilske: i sammensetningen kan du finne soyabønner, maiskolber, peanøtteskall. For det andre inneholder den maisgluten, som er skadelig for fordøyelsen av dyr og forårsaker gastrointestinale problemer. For det tredje inkluderer sammensetningen av "Whiskas" konserveringsmidler og smaksstoffer, som er giftige ved langvarig bruk.

Men gi matprodusentene sitt grunn: de har tatt med noen vitaminer og viktige for katter taurin, selv om dette er billige ingredienser.

Skaden til "Whiskas"

Kanskje "Whiskas" har rett til å eksistere hvis produksjonen blir nøye overvåket. Men det er viktig å forstå at dette blant mange andre feeder er en av de mest usunne, ubalanserte og billige. I slike tilfeller snakker billighet volum om kvalitet, siden godt ferskt kjøtt er dyrt.

Katter er forskjellige: Hos noen gjør fordøyelsessystemet en utmerket jobb med fôr av dårlig kvalitet og feil naturlig ernæring, andre må mates strengt i henhold til reglene og nøye overvåke kostholdet. Dette forklarer mange tilfeller når dyreeiere gir dem "Whiskas" gjennom hele livet, og katter lever lenge, ikke blir syke og har det bra. "Whiskas" er ikke en gift, noen kjæledyr tåler det veldig bra, og når de får mer toppdressing fra bordet eller får egen mat, kompenserer de for mangelen på visse stoffer. Men denne maten for et dyr med et delikat fordøyelsessystem, det kan bli farlig.

Situasjonen forverres av det faktum at katter raskt blir vant til de rike på smakstilsetningene "Whiskas" og bare krever det. Det er vanskelig å kvitte kjæledyret ditt med denne vanen.

Anbefalt: