Hvordan Spres Flerfarget Hos Hunder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Spres Flerfarget Hos Hunder
Hvordan Spres Flerfarget Hos Hunder

Video: Hvordan Spres Flerfarget Hos Hunder

Video: Hvordan Spres Flerfarget Hos Hunder
Video: Dansk Kennel Klub - Sådan lærer hunden 2024, Kan
Anonim

Lav er en smittsom sykdom som oppstår når sopp i Microsporum-serien kommer i kontakt med huden. Infeksjonen tilpasser seg godt til det nye miljøet, og derfor er lav veldig vanlig.

Lav er en smittsom smittsom sykdom
Lav er en smittsom smittsom sykdom

Smitteveier

Lav hos hunder oppstår som et resultat av kontakt med en bærer av soppen. Etter å ha lekt med et sykt kjæledyr, blir hunden bærer av infeksjonen. Det kliniske bildet vises kanskje ikke umiddelbart, soppen i denne perioden er en hemmelig trussel. Lav er farlig for mennesker, katter og andre kjæledyr.

Lavsymptomer

Inkubasjonstiden for infeksjon kan vare fra flere dager til flere måneder. Hunden utvikler først utslett, deretter faller håret ut, en tørr rød skorpe dukker opp på huden, og puss kan sive ut fra den. Den skallede lappen har oftest klare grenser. Det er vanskelig å ikke legge merke til henne. Hundens oppførsel endres også. Hun begynner å skrape de berørte områdene, oppføre seg urolig. Lav vises oftest bak ørene, på hodet, i bunnen av halen, på den nedre delen av bena.

Når soppen kommer inn i huden, trenger den dypt inn i overhuden. Hvis miljøet er gunstig for utvikling, vokser laven og de første symptomene dukker opp. Håret begynner å falle ut, fordi hårsekkene blir skadet på grunn av mangel på ernæring. En betennelsesprosess begynner i hele kroppen, immuniteten svekkes, hunden blir sløv.

Behandler hunden

Den årlige vaksinasjonen med følgende medisiner vil bidra til å beskytte hunden mot den forferdelige ulykken: "Polivak-TM", "Mentavak" og "Vakderm". Under en tur må du overvåke kjæledyret ditt slik at det ikke leker eller sloss med løshunder, som kan være bærere av sykdommen. Sporer av soppen kan til og med bli funnet i gate- og husstøv, så hunden er alltid i fare for smitte. Infeksjonen lurer lenge i møbeltrekk av møbler, tepper, hvor støv akkumuleres. Personen selv kan lide, etter å ha blitt smittet av kjæledyret sitt. Ved første tegn på å frata hunden, må du beskytte den mot å kommunisere med andre familiemedlemmer, gi den et hjørne og ikke la den gå rundt i leiligheten for å spre infeksjonen. Du bør vise kjæledyret ditt til en veterinær så tidlig som mulig.

Det er ikke nødvendig å avlive en syk hund. Det er salver, vaksiner for å gi kjæledyret tilbake til dets tidligere liv. I løpet av behandlingsperioden er det nødvendig å formulere en diett ordentlig slik at hunden får alle nødvendige vitaminer og mineraler som vil bidra til å gjenopprette en svekket kropp og overvinne en infeksjon. Huset skal alltid våtrengjøres og desinfiseres. Vask boller, leker og hvileområder grundig. Renslighet bør ivaretas med spesiell forsiktighet under behandlingen av hunden, slik at soppsporene ikke trenger inn igjen. Husk å vaske hendene etter kontakt med et sykt dyr.

Anbefalt: