Hvordan Få Skilpadden Din Til å Spise

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Få Skilpadden Din Til å Spise
Hvordan Få Skilpadden Din Til å Spise

Video: Hvordan Få Skilpadden Din Til å Spise

Video: Hvordan Få Skilpadden Din Til å Spise
Video: МАЛЬДИВЫ, которые в самое сердце. Большой выпуск. 4K 2024, April
Anonim

Landskilpadder gir vanligvis ikke bekymring for eierne. De spiser gjerne forskjellige urter og trenger ikke en variert meny. Det ser ut til - vel, hva kan skje med et så upretensiøst kjæledyr? Men en veldig hyggelig dag nekter skilpadden å spise, og eieren vet ikke hva han skal gjøre med den. Tross alt gir en skilpadde under normale forhold ikke nesten noen lyder og viser på ingen måte at det er noe galt med den, som varmblodede dyr gjør. Skilpadden egner seg ikke til overtalelse. Det er umulig å gjette hva hun synes om mat, om verden rundt seg og om eieren som mater henne uten at noen vet hva. Hva skal jeg gjøre hvis skilpadden har mistet appetitten?

Be skilpadden velge hva den skal spise
Be skilpadden velge hva den skal spise

Det er nødvendig

  • Salat
  • Tomater
  • Bordlampe eller varmeapparat
  • Ultrafiolett lampe
  • Tallerken eller bolle
  • Kokt vann
  • Manikyrnippere

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis skilpadden din har sluttet å spise, kan du prøve å finne ut om det er på tide at den er i dvale. Skilpadder er vanligvis aktive om sommeren og legger seg om vinteren, noe som er naturlig. Men det er også unntak. Selv de sentralasiatiske eller greske skilpadder, vanligvis med en normal livssyklus på den nordlige halvkule, kan godt sovne midt på sommeren for å få deg til å tenke på menyen deres om vinteren. Dette skjer hvis skilpadden er godt matet på våren og forsommeren. I naturen har den sentralasiatiske skilpadden to perioder med dvale: om vinteren og i tørke. I dette tilfellet er det bare å la skilpadden være i fred. Du kan legge henne en boks med tørre blader. Plasser "soverommet" på et kjølig sted der det ikke er utkast.

å spise skilpadder
å spise skilpadder

Steg 2

Hvis skilpadden ikke går i dvale, men ikke spiser, kan det godt være at hun vil ha noe helt annet enn det du tilbyr henne. Prøv å mate den med salat eller løvetannblader. Hvis skilpadden forblir likegyldig, gi noe som ingen landskilpadder vanligvis ikke klarer å nekte - et stykke tomat. Hvis dette ikke hjelper, kan du prøve å gi kjæledyret ditt rett til å velge. Ta den ut i gresset på en varm solskinsdag. La henne se selv hva hun liker. Ta med på menyen hva hun velger.

Alt om skilpadder: hvordan du holder dem
Alt om skilpadder: hvordan du holder dem

Trinn 3

Det er mulig at skilpadden ikke velger noe. Prøv å gi henne et lite stykke brød. Husk at generelt kan du ikke mate en skilpadde med brød, det har en skadelig effekt på leveren. Men et lite stykke for å vekke appetitten vil ikke skade, skilpadder elsker til og med det de spiser. Etter brødet, tilsett salat eller løvetann.

hvorfor spiser ikke skilpadden
hvorfor spiser ikke skilpadden

Trinn 4

Skildpadden vil kanskje drikke i stedet for å spise etter dvalemodus. Hell vann i et fat og legg det foran skilpadden. Noen skilpadder spiser ikke etter dvalemodus fordi tarmene er fulle. I dette tilfellet, gi skilpadden et "bad". Hell varmt kokt vann i en bolle eller tallerken, avhengig av skilpaddens størrelse. Vanntemperaturen skal være litt over romtemperaturen. Plasser skilpadden forsiktig i vannet. Dette må gjøres slik at neseborene er over vannet. Denne prosedyren vil bidra til å løse to problemer. Kanskje skilpadden bare er tørst, så blir den straks full. Et bad på 10 minutter er vanligvis tilstrekkelig. Men det kan også skje at skilpadden umiddelbart blir kvitt det som er i tarmen. Så må den vaskes, tas ut og tørkes av.

hvordan finne en skilpadde
hvordan finne en skilpadde

Trinn 5

Noen ganger kan skilpadden ikke spise fordi nebbet vokser tilbake. I dette tilfellet må nebbet trimmes med negletang. Hvis du ikke kan gjøre dette selv, se veterinæren din. Forresten, et gjenvokst nebb kan være et symptom på kalsiummangel, som skilpadden også kan miste appetitten. For å unngå kalsiummangel, må skilpadder få biter av kritt, samt sette dem ut i solen eller bestråles med en ultrafiolett lampe. Etter at de er bestrålt, begynner skilpadder å spise med en gang.

hvordan kan du avle en ny kattras
hvordan kan du avle en ny kattras

Trinn 6

Selv en veldig sulten landskilpadde vil ikke spise hvis omgivelsestemperaturen er under 18 ° C. Fordøyelsesenzymer hennes virker bare ikke. Varm derfor opp skilpadden og rommet den ligger i. Sett på en vanlig bordlampe eller varmeapparat. Ved lavere temperaturer fordøyes ikke mat i skilpaddens mage og kan begynne å råtne.

Anbefalt: