Under Hvilke Forhold Trenger Du å Beholde Vaktelen

Innholdsfortegnelse:

Under Hvilke Forhold Trenger Du å Beholde Vaktelen
Under Hvilke Forhold Trenger Du å Beholde Vaktelen
Anonim

I Japan og Kina betraktes vaktler som et symbol på rikdom og lang levetid. I Russland avles disse fuglene på grunn av de helbredende egenskapene som eggene deres er utstyrt med. Videre er vaktelegg en ekte kostholdsdelikatesse som presser folk til å avle disse fuglene hjemme.

Under hvilke forhold trenger du å beholde vaktelen
Under hvilke forhold trenger du å beholde vaktelen

Bruksanvisning

Trinn 1

Vaktler er de minste og raskeste modne landbruksfuglene som tilhører fasanfamilien og kyllingordren. Det enkle å ta vare på dem gjør at folk kan holde disse fuglene både i landsbyer og i byer. Hvis du bryr deg om vaktlene riktig, tar en kvinne opptil 300 egg per år.

Steg 2

Vaktler legger egg nesten hver dag, men for å opprettholde en så høy eggproduksjon, må en rekke betingelser være oppfylt: det er nødvendig å observere optimale temperatur- og lysforhold, og også mate fuglene bare med balansert mat, som må inneholde protein. Men generelt krever ikke oppdrett og oppbevaring av vaktler store kostnader og vil ikke ta mye tid.

Trinn 3

Vaktler holdes i spesiallagde bur, den ene veggen må være laget av nett. Å holde disse fuglene hjemme krever at en person følger visse regler. For det første må vaktler skifte bleie under bunnen av buret en gang om dagen. For det andre må voksne fugler mates 2-3 ganger om dagen. For det tredje bør du nøye overvåke tilstanden til vannet i drikkeskålen deres: den skal alltid være tilstede der og være ren.

Trinn 4

Disse fuglene holdes ved et bestemt temperaturregime: luften må varmes opp til + 20 ° C. Belysningen til buret deres bør være minst 14 timer om dagen, men det bør tas i betraktning at denne typen fugler ikke liker for sterkt lys. Fugler bør mates med våt eller tørr fôrblandinger med tilsett kokt lever to ganger i uken. For å holde seg hjemme og for avl er den japanske vaktlerasen best egnet. Dette er den mest populære rasen av disse fuglene, avlet i flere generasjoner.

Trinn 5

Å holde vaktler hjemme kompliseres av det faktum at kvinner sjelden ruger egg i fangenskap. Det er derfor det er nødvendig å kjøpe en inkubator for kyllinger. Vanligvis inkuberes vaktelegg ved hjelp av en inkubator i omtrent 17 dager. Unge dyr som har fylt 1 måned, plasseres i avlsmurer og deler dem etter kjønn.

Trinn 6

Siden de fleste vaktleraser er kjøtteteende, blir ofte unge hannvaktler fettet for kjøtt (hvis det er ekstra individer), og kvinnelige vaktler blir igjen for å få et nytt parti deilige kostholdsegg. Uten tvil er fordelene med å holde og avle vaktler hjemme åpenbare: en voksen kvinne spiser bare 25 g fôr per dag.

Anbefalt: