Hvordan Avle Hunder

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Avle Hunder
Hvordan Avle Hunder

Video: Hvordan Avle Hunder

Video: Hvordan Avle Hunder
Video: Hvordan forebygge og behandle flått hos hunder 2024, Kan
Anonim

Blant eierne av rasehunder er det en stor andel oppdrettere - mennesker som er seriøst engasjert i å avle denne eller den rasen, og nærmer seg avl seriøst og ansvarlig, og prøver å forbedre og forbedre rasen. For å bli oppdretter, må du ta hensyn til mange finesser og nyanser, uten hvilke hunderavl ikke vil være riktig, og du må også ta på meg mye ansvar og være villig til å bruke mye tid og penger. Hundeavl kan bare tjene penger for deg etter at du har investert mye penger og energi i hundene dine, samt ha tålmodigheten som er nødvendig for å oppnå resultater.

Hvordan avle hunder
Hvordan avle hunder

Bruksanvisning

Trinn 1

Etter å ha bestemt deg for hvilken rase du vil avle, må du passe på å finne avlsmesterhunder som har mottatt riktig tittel på utstillinger og ikke har genetiske og arvelige mangler. Få hunder fra en god linje og par med hunder på et lignende høyt nivå.

hvordan å avle kinesiske hunder
hvordan å avle kinesiske hunder

Steg 2

Parringshunder bør planlegges slik at de mest vellykkede og perfekte valpene oppnås fra kombinasjonen av gener. Dermed anses gode parringsalternativer å være en kombinasjon av bestefar og barnebarn, onkel og niese, tante og nevø, bestemor og barnebarn, samt halvbror og halvsøster hvis de har en felles fremragende foreldre.

avl leketøy terriere
avl leketøy terriere

Trinn 3

Når du parrer hunder, bør du huske detaljert informasjon om de resessive genene til hver hund, og multiplisere deres positive egenskaper ved parring. Det skal ikke være alvorlige genetiske defekter i flokken, ellers vil de bli gitt videre til valpene.

Hvordan velge en kinesisk Crested hundevalp
Hvordan velge en kinesisk Crested hundevalp

Trinn 4

For det mest kvalitative utvalget av husdyr, få en spesiell kennelfil som inneholder en beskrivelse av hver av hundene - i hundens kort kan du spesifisere detaljert informasjon om stamtavle og fysiske egenskaper.

hvordan man kan forene en hund og en katt
hvordan man kan forene en hund og en katt

Trinn 5

Hvis det av en eller annen grunn er to hunder med samme ulempe i flokken, må du aldri pare dem. Det er mulig å eliminere mangelen på husdyret på samme måte som å forbedre en god egenskap - ved seleksjon og oppdragelse, ved å eliminere deres husdyrresessive gener som påvirker negative egenskaper.

Anbefalt: