Hvordan Trene Hunden Din Til Kommando

Hvordan Trene Hunden Din Til Kommando
Hvordan Trene Hunden Din Til Kommando

Video: Hvordan Trene Hunden Din Til Kommando

Video: Hvordan Trene Hunden Din Til Kommando
Video: Hvordan trene hunden din til å møte andre hunder 2024, Kan
Anonim

Nesten hver hundeeier vil lære kjæledyret sitt i det minste enkle kommandoer. Noen ansetter en trener til dette, selv om trening ikke er en billig glede.

Hvordan trene hunden din til kommando
Hvordan trene hunden din til kommando

Og noen eiere, tvert imot, foretrekker å trene seg selv og foretrekker å lære hundens kommandoer med egne hender. Og la kjæledyret, under din veiledning, bare lære de enkleste kommandoene - han vil alltid føle eieren i deg, og du vil også føle en seier når valpen først utfører kommandoen din. Advokater for tidlig læring har mest sannsynlig rett i debatten om når er den beste tiden å begynne å lære. Dette betyr ikke at du trenger å begynne å lære hundekommandoer fra fødselen. Men allerede fra 3 måneder er vennen din ganske i stand til å begynne å lære kommandoer. Naturligvis, etter hver utførelse av den ønskede handlingen, må hunden berømmes og behandles med en forhåndsoppbevart godbit.

hvordan man lærer en gjeter
hvordan man lærer en gjeter

Hver kommando blir først uttalt med en høy, klar stemme og komplettert med en gest som tilsvarer denne kommandoen. Det anbefales å trene på et beskyttet relativt stille sted der du kan kommunisere med kjæledyret ditt en mot en. For eksempel er det generelt problematisk å lære kommandoen "Kom til meg" i nærvær av andre mennesker og dyr. Hunden vil uunngåelig bli distrahert, noe som betyr at den rett og slett ikke vil huske kommandoene.

hvordan man forteller en york-valp fra en voksen hund
hvordan man forteller en york-valp fra en voksen hund

"Ansikt" -kommandoen er vanligvis ikke nyttig for hver hund. For eksempel trenger hunder som tilhører fredelige, innenlandske raser praktisk talt ikke å bruke den. Men "sitte", "legge deg ned" og "hente" er universelle kommandoer og er blant de første som lærer. Eksperter anbefaler å observere hunden og prøve å være den første til å lære kommandoer relatert til kjæledyrets favoritthandlinger. Hvis hunden elsker å bjeffe, må du begynne å lære kommandoen "stemme" med den. Hvis han gjerne løper etter en pinne og noen ganger bringer den til deg, kan du lære kommandoen "hent". Hvis hunden først ikke forstår kommandoen "til meg", anbefales det å ta et par skritt mot den. Og etterhvert vil den lurvede vennen din lære alle komponentene i en hundekompetanse. Og du vil være stolt over at du har klart å trene hunden din i kommandoer. Tross alt er det to involvert i læringsprosessen: læreren og eleven. Og begge får glede av de oppnådde resultatene. Ikke bare hunden gleder seg over eierens ros, men eieren er alltid glad for de nye suksessene til kjæledyret sitt.

Anbefalt: