Fordeler Og Ulemper Ved å Reise Med En Valp

Innholdsfortegnelse:

Fordeler Og Ulemper Ved å Reise Med En Valp
Fordeler Og Ulemper Ved å Reise Med En Valp

Video: Fordeler Og Ulemper Ved å Reise Med En Valp

Video: Fordeler Og Ulemper Ved å Reise Med En Valp
Video: 24 ЧАСА В КОРОБКЕ ФОРТА | Мы - Дэвисы 2024, Kan
Anonim

Når de skal på tur, tenker mange hundeeiere på om de skal ta med seg kjæledyret sitt. Å reise med en valp kan være både et hyggelig eventyr sammen og et ekte mareritt. Derfor er det verdt å ta dette problemet på alvor, med tanke på fordeler og ulemper ved denne hendelsen.

Fordeler og ulemper ved å reise med en valp
Fordeler og ulemper ved å reise med en valp

Valper og voksne hunder er skapninger med en høy nervøs organisasjon. De, som mennesker, kan oppleve komplekse dype følelser: glede, frykt, angst, usikkerhet, lengsel, tristhet og andre.

En av de farligste følelsene som kan forårsake både psykologisk og fysisk skade på en valp, er stress. Samtidig kan stress føre til både en lang reise og lang atskillelse fra eieren.

Derfor, når du bestemmer deg for en fellestur, er det nødvendig å vurdere om valpen vil oppleve stress og fra hva nøyaktig. Det anbefales å velge alternativet som vil gi valpen mindre stress.

I tillegg må du vurdere fordeler og ulemper ved å reise sammen.

Bilde
Bilde

Ulemper med å reise med en valp

1. Vanskelig tilpasning til klimaendringene. Valper av noen raser, for eksempel Siberian Husky, Spitz, etc., har det ikke bra i varme land, de kan lett få heteslag. Hårløse hunder kan få solbrenthet. Hunder med korte og glatte strøk kan få hypotermi i land med kaldt klima. Derfor må eieren være på vakt hele tiden og sørge for at valpen ikke overopphetes eller ikke fryser.

2. Langt opphold av valpen i offentlig transport. Noen ganger tar det lang tid å komme seg til hvilestedet med offentlig transport, noe som setter valpen i en vanskelig posisjon. For eksempel kan ikke alle valper tåle 4, 5 eller flere timer på grunn av alder. Videre, hvis du må fly med valpen i et fly, må babyen tilbringe flere timer i en spesiell transportør og muligens i bagasjerommet. Derfor er det verdt å vurdere på forhånd om babyen tåler en slik test.

3. Vanskeligheter med å plassere og besøke offentlige steder. Hvert år i Europa dukker det opp flere og flere offentlige steder der du kan være med hunder. Det er færre slike steder i Russland og andre mindre utviklede land. Vi bør også nevne reservasjon av rom. Man trenger bare å velge varen "Kjæledyr tillatt" på "Bestilling" i filteret, og overnattingsalternativet blir 2 ganger mindre. Og når han ringer til alle de gjenværende alternativene, lærer eieren at ikke alle hotell er klare til å ta imot en stor rase valp.

4. Behovet for å utarbeide spesielle dokumenter. Det er tider når turen slutter ved tollkontroll. Nesten hver stat har sine egne krav til dyr importert til deres territorium. Derfor er det viktig å studere reglene til både vertslandet og Russland. Å søke og samle informasjon, samle inn dokumenter og sertifikater krever også mye tid, krefter og nerver.

5. Tilleggsavfall. For noen valpeeiere er det siste poenget et sterkt argument for å la valpen være hjemme. For en valp, om enn en liten rase, må du betale ekstra for en plass i transporten. Hotell med kjæledyr er ofte innkvartert i dyrere rom eller krever et tilleggsgebyr. Og hvis valpen ødelegger noe, må du også betale en bot.

Bilde
Bilde

Fordeler med å reise med en valp

1. Det er ikke nødvendig å bestemme hvem du skal forlate valpen. Ikke alle har nære venner eller slektninger som er glade for å ta imot en valp og ta vare på ham under fraværet av eieren. Og å plassere en valp på et hotell, i et trangt rom, ved siden av andre hunder, kan forårsake alvorlig stress hos valpen.

2. Å reise sammen styrker båndet mellom valp og eier. Å reise er også en utfordring. Så flott det er, vil valpen fortsatt oppleve stress. Å motta konstant støtte fra eieren, lærer han å stole på ham.

3. Positive følelser fra å tilbringe tid sammen. En mann og hans trofaste venn utforsker denne verden sammen - hva kan være bedre? I tillegg trenger ikke eieren å hele tiden bekymre seg for hvordan valpen hans føler seg der. 4. En trofast følgesvenn som følger eieren til enden av verden. Valpen er full av energi. Han er klar til å gå, svømme, leke hele dagen. Det er vanskelig å finne en slik følgesvenn blant folk som er klare til å støtte enhver aktivitet.

5. Nøkkelen til vellykket videre fellesreise. Jo oftere valpen reiser, jo lettere blir det å tåle en lang reise, endring av klima, miljø osv.

Bilde
Bilde

I tillegg til fordeler og ulemper som er oppført ovenfor, er det også verdt å vurdere arten av den kommende ferien. Hvis eieren skal tilbringe dager på et fly for å slappe av i barer og klubber, for å delta på utflukter (som hunder ikke har lov til), og valpen må tilbringe hele tiden i rommet, så er det bedre, selvfølgelig, å la babyen være hjemme. I tillegg har alle mennesker et annet nervesystem. Ikke alle kan takle valpens uforutsigbare oppførsel forårsaket av stress, vanskelige tilpasninger og andre faktorer.

Anbefalt: