Hvordan Beveger Bjørnen Seg

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beveger Bjørnen Seg
Hvordan Beveger Bjørnen Seg

Video: Hvordan Beveger Bjørnen Seg

Video: Hvordan Beveger Bjørnen Seg
Video: Video 521 Idiom nummer 83 Å selge skinnet før bjørnen er skutt 2024, Kan
Anonim

Bjørnefamilien har syv arter som lever i forskjellige deler av verden. De fleste er isbjørner som bor nær Nordpolen, samt brune bjørner, som er vanlige i de fleste regioner i verden med unntak av Antarktis og Australia.

Hvordan beveger bjørnen seg
Hvordan beveger bjørnen seg

Bruksanvisning

Trinn 1

Til tross for forskjellen i art, er gangen til alle dyrene i bjørnfamilien lik. Vanligvis beveger de seg på fire ben og vadder, men de klarer å klatre på bakbenene, mens de strekker seg opptil 3 m i høyden, og til og med tar flere trinn som dette. En bjørn, sammen med en person, tilhører plantigrade pattedyr, noe som betyr at når du går, trer den med full fot.

Steg 2

brunbjørn

Brunbjørnen har ganske sterke poter med store klør som ikke trekker seg innover. Han beveger seg vekselvis ved å tråkke på to høyre poter samtidig, deretter på to venstre poter. Brunbjørnens hastighet er lav; når han går, legger han seg litt på føttene, legger poten utover med hælen og innover med tåen, noe som skyldes den tunge vekten. Bare unge mennesker klatrer i trær, det er ganske vanskelig for voksne bjørner å gjøre dette. Ungene tilpasser seg til og med å sove i trærne.

Trinn 3

Brunbjørner er i stand til hastigheter opp til 55 km / t, og de når sine maksimale verdier ved å løpe oppoverbakke, men fra toppen og ned løper dyret og bremser. Dette skyldes at bakbena er lengre enn de fremre. Det er også bemerkelsesverdig at bjørnen er i stand til å gå så stille at hun ikke vet noe til det siste mens han jakter.

Trinn 4

Isbjørn

Isbjørnen er det største medlemmet av bjørnefamilien. Dyrets vekt kan nå opptil tonn, og lengden er opptil 3 m. Hannene lever en aktiv livsstil, men hunnene bosetter seg ofte på ett sted, beveger seg litt, vokter og oppdretter avkom. En isbjørn går som regel med senket hode, med sitt vanlige rolige trinn. Sålene på potene er dekket av ull, takket være hvilke isbjørner er i stand til å bevege seg utrolig enkelt på ugjennomtrengelig glatt is.

Trinn 5

Til tross for tilsynelatende klønethet og klønethet, svømmer dyret raskt og beveger seg på land. Dyret føles bra på drivende isflak, det beveger seg rolig langs dem og holder perfekt balanse. En isbjørn er også i stand til raskt å overvinne et spor med veldig dyp snø, utilgjengelig for andre isdyr. I vannet er bjørnen uovertruffen. Den padler kraftig med fremre poter, og bruker bakpote som ror. Dyret dykker godt nok, men vet ikke hvordan man skal jakte under vann. For ofrene, hovedsakelig sel, svømmer den stille og umerkelig opp, den kan vente i timevis ved hullet på byttet. Og når selene vandrer, er isbjørnen i stand til å reise kilometer for å innhente dem.

Anbefalt: