Hvordan Lære En Hund Kommandoer - "Stemme", "Sitt", "Legg Deg Ned"

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære En Hund Kommandoer - "Stemme", "Sitt", "Legg Deg Ned"
Hvordan Lære En Hund Kommandoer - "Stemme", "Sitt", "Legg Deg Ned"

Video: Hvordan Lære En Hund Kommandoer - "Stemme", "Sitt", "Legg Deg Ned"

Video: Hvordan Lære En Hund Kommandoer -
Video: Hundeskolen episode 1 2024, Kan
Anonim

Det er tilrådelig å begynne å trene et hvilket som helst kjæledyr i en valp. Det var i denne perioden grunnlaget for forholdet til hunden ble lagt. Du kan lære hundens kommandoer på egen hånd, men ved første opplevelse er det bedre å begynne å jobbe under tilsyn av en hundefører.

Hvordan lære en hund kommandoer
Hvordan lære en hund kommandoer

Hvordan lære en hund talekommandoen

Noen ganger vil du at hunden din skal begynne å bjeffe på kommando. Stemmehøyden praktiseres på spilletid, som de fleste lag. Når du leker med et kjæledyr, for eksempel når du spiller en ball, si med jevne mellomrom kommandoen "Voice", vent på en spontan bjeffing fra den og ros hunden med vold og glede, og gjenta "Voice, voice!", Gi en godbit (en liten bit ost, tørket lever).

Gjenta prosessen til teamet er fullstendig konsolidert. Det er viktig å endre leketøyet og opphisselsessituasjonene slik at hunden ikke forbinder ros fra deg med spillet, men ser en direkte sammenheng mellom kommandoen din, bjeffing og belønning.

Hvordan lære en hund å sitte på kommando

Den klassiske treningen for denne kommandoen er som følger. En godbit blir tatt i hånden, vist til kjæledyret, men ikke gitt. En hånd med godbit bringes over hundens hode, kommandoen "Sit" blir gitt, mens den andre hånden trykker på hundens korsben, og tvinger hunden til å sette seg ned. Så snart hun setter seg, blir delikatessen umiddelbart gitt, etterfulgt av stormende ros med gjentakelse av kommandoen.

For tiden foretrekker hundehandlere å bruke det kontaktløse treningsalternativet for dette teamet. Det vil si at det ikke blir gjort noe trykk på korsbenet, mens kommandoen “Sit” uttales, hånden med godbiten føres over hodet og beveges litt fremover slik at hunden blir tvunget til å kaste den tilbake uten å ta øynene av. godbiten. Det vil være naturlig for hunden å sitte i denne stillingen, noe han vil gjøre. Umiddelbart må du gi godbit og rose kjæledyret.

Hvordan lære en hund å legge seg

Kommandoen "Legg deg ned" læres med kjæledyret ved hjelp av en lignende metode. Hunden får vist en godbit holdt i venstre hånd, så senkes denne hånden ned på gulvet, samtidig blir kommandoen "Legg deg ned" gitt, og høyre hånd trykker på hundens manke og tvinger den til å lyve ned. Så snart den nødvendige posisjonen er nådd, blir behandlingen umiddelbart gitt og ros følger, ispedd repetisjonen av den lærte kommandoen "Legg deg ned".

Nybegynnere (og ikke bare nybegynnere) i ferd med denne treningen gjør ofte feilen ved å la hunden ta noen form for liggende stilling. Kjæledyret skal ikke få falle på siden mens det ligger, det er nødvendig med en klar posisjon: potene fremover, snuten over potene. Korriger hunden så mange ganger som nødvendig, og gi en godbit bare for riktig ytelse.

Det er viktig å vite

Du må gjenta opplæringen til et hvilket som helst lag 4-5 ganger i en tilnærming, hele dagen, for å konsolidere, du må gjøre omtrent 3-4 tilnærminger. Eventuelle kommandoer bør startes før mating, slik at ros av en godbit har en sterk positiv effekt. Å lære en ny kommando begynner først etter fullføring av den forrige.

På samme måte kan du lære en voksen hunds kommandoer. Men i dette tilfellet, ganske forventet, vil det ta mer tid, tålmodighet og utholdenhet. Hvis kjæledyret har åpenbare atferdsforstyrrelser, anbefales det å koordinere enhver trening med en hundefører. Generelt kan du lære en hund kommandoer på 3-5 dager, avhengig av rase, kjæledyrets alder og utholdenhet.

Anbefalt: