Hvordan Beregne Forholdet Mellom Kattens Alder Og Et Menneske

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Forholdet Mellom Kattens Alder Og Et Menneske
Hvordan Beregne Forholdet Mellom Kattens Alder Og Et Menneske

Video: Hvordan Beregne Forholdet Mellom Kattens Alder Og Et Menneske

Video: Hvordan Beregne Forholdet Mellom Kattens Alder Og Et Menneske
Video: Når skal sykepleierne få høyere lønn? 2024, Kan
Anonim

Akkurat som en person er det flere perioder i kattens liv: barndom, ungdom, modenhet og alderdom. Det er en teknikk som lar deg beregne forholdet mellom alderen til en person og en katt.

Alder på katt og menneske
Alder på katt og menneske

Levetiden til en katt er mye kortere enn for et menneske. I gjennomsnitt lever et hjemløst dyr i 7 år, og et velstelt og godt beskyttet kjæledyr lever i 13-15 år. Det er også langlivede katter som forblir ganske aktive og sunne opp til 20, eller til og med opptil 25 år. Men dette er heller et unntak fra regelen.

Hvordan sammenligne kattens alder og en person

Katteeiere prøver ofte å korrelere alderen på kjæledyrene deres med menneskers, ved å bruke den populære metoden for å multiplisere kattens alder med syv. Dermed er et ett år gammelt dyr et syv år gammelt barn, en to år gammel katt er en fjorten år gammel ungdom, og en tre år gammel er en tjueåtte år gammel ung mann. Faktisk kan et slikt forhold ikke kalles riktig, for for eksempel når en person er sju år gammel, kan en person ennå ikke få avkom, mens en ett år gammel katt er fullt i stand til å reprodusere.

Felinologer foreslår andre tellemetoder som varierer med dyrets alder. Så, en kattunge på en måned er lik utvikling i seks måneder gammel, og en to måneder gammel er lik en ett år gammel. I en alder av ett år er den fysiske og mentale utviklingen til en katt den samme som en person på 15 år. Dette forholdet ser ganske rimelig ut: i løpet av det første leveåret lærer en katt å leve selvstendig: å få mat, ta vare på seg selv, beskytte seg selv, komme sammen med andre. Omtrent det samme gjør en person fra fødsel til 15 år.

Perioden fra to til åtte år er fullblomstringsalderen for en katt. Det tilsvarer 24-48 år hos mennesker. Dette er tiden for den største fysiske aktiviteten og økt interessen i verden rundt ham. Etter å ha nådd 8 år går katten inn i middelalderen. Som hos mennesker kan denne perioden hos dyr gå på forskjellige måter: noen katter er sunne og fulle av energi, og noen begynner å oppleve effekten av å nærme seg alderdommen.

Hvordan sammenlignes alderen til en person og en katt etter 12 år

Det antas at 12 år for en katt er det samme som 60-64 år for en person. Dyret blir en "pensjonist": det beveger seg litt og ikke veldig villig, det tåler knapt endringer i livet, det blir oftere og lenger syk. Men noen katter er våkne og aktive selv i denne alderen, det samme gjør velbevarte mennesker. En femten år gammel katt og en 76 år gammel mann er omtrent like i helse og vitalitet. Dyr 18-20 år gamle finnes med samme frekvens som langlivede mennesker over 90 år.

Anbefalt: