Hvordan Transplantere Fisk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Transplantere Fisk
Hvordan Transplantere Fisk

Video: Hvordan Transplantere Fisk

Video: Hvordan Transplantere Fisk
Video: Hvordan steke fisk | Skumstekt torsk 2024, Kan
Anonim

Når de kjøper ny fisk eller et nytt akvarium, står eieren ofte overfor spørsmålet om hvordan de skal transplantere fisken slik at de ikke opplever sjokk og smertefritt overlever akklimatisering på et nytt sted for dem. Erfarne akvarister har mange hemmeligheter, som karanteneakvarium, å slå av lysene, gradvise vannforandringer.

Hvordan transplantere fisk
Hvordan transplantere fisk

Det er nødvendig

  • - landingsnett;
  • - et karanteneakvarium med belysning og lufter.

Bruksanvisning

Trinn 1

Ikke rush for å umiddelbart kaste fisken som er brakt fra butikken inn i akvariet, dette kan være et sjokk, siden de er vant til temperaturen, hardheten, surheten og sammensetningen av vannet de befinner seg i. Skyll først posen under vann og legg den i vannet uten å åpne den - la den flyte i 30-40 minutter, og temperaturen på vannet i beholderne vil være lik.

Steg 2

Hell deretter vannet fra akvariet gradvis i posen, og hell butikkvannet i vasken. Innen en halv time, ta væskesammensetningen i pakken til følgende: 1/3 lagringsvann og 2/3 akvarievann. Ta deretter ut fisken med et garn og senk den ned til akvariet, mens et minimum av unødvendig væske kommer inn i den. Hvis du mistenker at fisken i butikken ble holdt i rent vann, er det bedre å fortsette å skifte vannet til beholderen inneholder 2 volumer av det samme vannet som fisken opprinnelig hadde.

Trinn 3

Hvis du allerede har annen fisk i dammen din, bruk et karanteneakvarium. Det kan være en vanlig 3-5 liters glasskrukke, utstyrt med nødvendig utstyr. Slike forholdsregler er nødvendige for å beskytte levende skapninger mot smitte. Selv om fisken så bra ut når den ble kjøpt, kunne de bringe sykdomsfremkallende mikrober på dem. Allerede etter 1-2 uker kan de plantes sammen med resten av innbyggerne.

Trinn 4

Når du overfører nykommere til et tett befolket vannområde, kan du prøve å slå av lysene. I dette tilfellet vil de være mindre oppmerksomme på dem, og ny fisk vil føle seg mindre hjelpeløs. Du kan også prøve å distrahere dyrene med mat.

Trinn 5

For å overføre fisk fra et akvarium til et annet, for eksempel et større, må du forberede alle forholdene på forhånd. Hell vann, avgjort i minst 48 timer, hell 3-5 cm vasket grus på bunnen, plant plantene, legg ut dekorasjonene. Du bør vente til vannet blir overskyet, og deretter opplyse det, og først så starte fisken. Akvariet skal stå i en helt klar tilstand, med lysene på og luftingssystemet på, i 2-7 dager til dyrene kommer inn i det. Det er bra hvis det er en mulighet til å helle så mye vann i det fra forrige akvarium.

Trinn 6

Begynn å plante på nytt i partier på 1-3, og start med det minste. Intervallet mellom batchene skal være 1 til 2 uker. Jo større akvariet er, desto større kan størrelsen på hver batch være.

Anbefalt: