Bør Jeg Ta En Stor Rasehund Til Leiligheten Min?

Innholdsfortegnelse:

Bør Jeg Ta En Stor Rasehund Til Leiligheten Min?
Bør Jeg Ta En Stor Rasehund Til Leiligheten Min?

Video: Bør Jeg Ta En Stor Rasehund Til Leiligheten Min?

Video: Bør Jeg Ta En Stor Rasehund Til Leiligheten Min?
Video: TOPP 10 HUNDRASER, DU IKKE har hørt om 2024, April
Anonim

Miniatyr hunderaser er laget spesielt for å holde seg i en byleilighet, men mange foretrekker store og lurvede venner av en person som kan være vakter og beskytte mot hooligans. Men er det humant å ha en stor hund i en vanlig leilighet?

Skal jeg ta en stor rasehund til leiligheten min?
Skal jeg ta en stor rasehund til leiligheten min?

Hvem får plass i leiligheten

hvordan man kan veie en stor hund
hvordan man kan veie en stor hund

Alle hunderaser kan kategoriseres etter oppgavene de ble avlet for. Og store raser er ikke noe unntak. Selv om alle av dem er imponerende i størrelse, er noen av dem ment for beskyttelse, noen for beite husdyr, og noen store hunder er gode følgesvenner. Å avgjøre om en hund er egnet for bolig er basert på disse kategoriene. Ledsagerhunder vil være fornøyd med livet i leiligheten, som det viktigste er å være i nærheten av sin elskede eier. Disse inkluderer Labrador, Labrador Retriever, Dalmatian, Bernese Mountain Dog, Airedale Terrier. Great Dane, til tross for sin imponerende størrelse, er også egnet for en leilighet. Disse hundene er ganske flegmatiske. Mens eieren er på jobb, vil de sove, men etter å ha ventet på retur, vil de gjerne gå en tur.

Noen store jakthunder er også egnet for husholdning. Imidlertid er de ikke så rolige og fulle som følgesvenner. Frisky jegere må gi energi til energien. Disse hundene krever lange turer. Hvis du liker å gå på ski eller sykle og kan ta dyret ditt med deg for å gi det last, kan du holde raser som vinthunder, hunde, settere hjemme. Imidlertid er det fortsatt bedre å eie slike hunder for folk som i det minste av og til går på jakt og vil kunne ta med seg kjæledyrene sine.

Jakthunder er utsatt for rømning. Fest en adresselapp til dyrets krage, slik at folk som finner hunden kan kontakte deg.

Noen servicehunder kan også bo i leiligheten. For eksempel kan den elskede tyske hyrden nøye seg med flere rom. Den nære slektningen, den øst-europeiske hyrden, er også egnet for lignende boliger. Men disse hundene trenger en eier som hele tiden vil håndtere dem og utsette dem for stress.

Den kaukasiske gjeterhunden er ikke det beste valget for en leilighet. Denne store og lurvede hunden føles mye bedre i et landsted eller fuglehus.

Hvilke problemer kan være med en stor hund i en leilighet

hund beregne vekt
hund beregne vekt

Å holde til og med en stor hund som er egnet for en leilighet er generelt vanskeligere enn et lite dyr. En gjeter eller labrador trenger mye mer mat enn en puddel eller leketøyterrier. Du må enten kjøpe gigantiske poser med mat, eller tilberede potter med grøt til dyret. Under pelsingen av langhårede hunder er leiligheten dekket med et lag pels, selv om du regelmessig kammer kjæledyret ditt. Hvis du har barn, kan du ikke betro dem å gå med hunden, som med en vanskelig bevegelse, kan en stor hund ganske enkelt slippe en liten person. Men hvis du er klar til å tåle alt dette, vil du til gjengjeld få en lojal og hengiven venn til deg.

Anbefalt: