Hvordan Endres Kattens Oppførsel Etter Spaying?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Endres Kattens Oppførsel Etter Spaying?
Hvordan Endres Kattens Oppførsel Etter Spaying?

Video: Hvordan Endres Kattens Oppførsel Etter Spaying?

Video: Hvordan Endres Kattens Oppførsel Etter Spaying?
Video: Canine Spay 2024, Kan
Anonim

Sterilisering er fjerning av kattens reproduktive organer. I dag anbefales denne operasjonen for alle dyr som ikke er involvert i avlsprosessen. Sterilisering kan ikke bare løse helseproblemer, men også rette oppførselen til et kjæledyr.

Hvordan endres kattens oppførsel etter spaying?
Hvordan endres kattens oppførsel etter spaying?

Bruksanvisning

Trinn 1

Vanligvis brukes begrepet "nøytral" på kvinnelige katter. En lignende operasjon for menn kalles kastrering. Hos katter fjernes livmoren og eggstokkene, og hos katter fjernes testiklene. Begge prosedyrene utføres under generell anestesi. Moderne fremskritt innen kirurgi holder komplikasjoner på et minimum. Etter operasjonen kommer katter raskt til rette og opplever ikke noe ubehag i fremtiden. Noen ganger fjernes suturene, men i dag brukes i økende grad absorberbare suturmaterialer som ikke krever et gjentatt besøk på klinikken.

Steg 2

Katteeiere bemerker at kjæledyr begynner å oppføre seg roligere etter spaying. Plutselige humørsvingninger forsvinner når perioder med apati erstattes av voldelig aktivitet. Katten blir mer balansert og vennlig mot andre kjæledyr og mennesker. Hun reagerer mer aktivt på hengivenhet, viser hengivenhet for eieren.

Trinn 3

Endringer i humør er spesielt merkbare hos menn. Ukastrerte katter er preget av aggresjon, de kan bite, klø, provosere kamper. Etter sterilisering blir dyrene mye roligere. Katter slutter å plaske urin og etterlater merker på vegger og møbler. Dyr søker ikke å rømme hjemmefra, noe som betyr at de er mindre sannsynlig å gå seg vill eller bli skadet. Sterilisering fjerner problemet med onkologiske sykdommer, og reduserer også risikoen for urolithiasis.

Trinn 4

Etter operasjonen blir katter mer kjærlige og oppmerksomme. Mange hunner mister sitt instinkt fra moren, de viser ikke interesse for andres kattunger og andre unger. Katter slutter å skrike skrattende og ringer etter partnere. Felinologer bemerker at steriliserte dyr legger mer vekt på pelsen deres. Hvis det er flere katter i huset, kan de bruke timer på å slikke hverandre.

Trinn 5

Noen ganger frykter eierne at kastrering vil gjøre kjæledyret inert, kjedelig, bare interessert i søvn og mat. Dette er ikke sant. De opererte kattene beholder interessen for spill, de liker å kommunisere med eiere og andre kjæledyr. For å holde katten din i vekt, mate hennes balanserte matvarer formulert for kastrerte dyr. De er preget av en moderat mengde protein og en høy prosentandel fiber, som hjelper til med god fordøyelse. Ikke mat kattens delikatesser fra ditt eget bord, det er skadelig ikke bare for figuren hennes, men også for helsen.

Anbefalt: