Hvor Lenge Lever Små Skilpadder?

Innholdsfortegnelse:

Hvor Lenge Lever Små Skilpadder?
Hvor Lenge Lever Små Skilpadder?

Video: Hvor Lenge Lever Små Skilpadder?

Video: Hvor Lenge Lever Små Skilpadder?
Video: Hans Inge Fagervik - Så lenge jeg lever 2024, Kan
Anonim

Skilpadder som en art av reptiler er representert av individer i forskjellige størrelser - fra dverg til gigantisk. Hvis store representanter bor i havene og er gjenstand for studier av zoologer, føler små skilpadder seg bra i akvarier og har blitt kjæledyr.

Liten skilpadde
Liten skilpadde

Fantastiske reptiler. De dukket opp på jorden lenge før mennesket begynte å herske over den. Og overlevde alle katastrofene som dinosaurer og mammuter ikke kunne tåle. Skildpadden drar rolig skallet sitt, og later ikke til å være menneske, men folk holder dem gjerne som kjæledyr. Det er en oppfatning at disse dyrene lever i hundrevis av år og kan overleve vertinnene og deres etterkommere. Enten dette er en myte eller sannhet, har zoologer for lengst funnet ut.

hvorfor skilpadden ikke kommer ut av dvale på lenge
hvorfor skilpadden ikke kommer ut av dvale på lenge

Holdere med lang levetid

hvordan du forbereder skilpadden for dvalemodus
hvordan du forbereder skilpadden for dvalemodus

I naturen er denne typen reptil virkelig lederen blant levende skapninger når det gjelder forventet levealder. Samtidig gjelder levekår ikke i det hele tatt. Da de studerte deres fysiologiske egenskaper, fant forskerne ut et utrolig faktum. Det viser seg at disse reptilene praktisk talt ikke eldes. Organismen til et individ som nettopp har klekket ut fra et egg og det som allerede er 200 år, fungerer på samme måte. Og for et bedragerisk utseende - rynket hud, hemmede bevegelser og forsinket oppfatning.

hvordan du vekker en landskilpadde etter dvalemodus
hvordan du vekker en landskilpadde etter dvalemodus

Den store skilpadden, som lever i havene og tidvis kommer til land for å avle, lever på ubestemt tid. Forskere har ikke funnet ut hvor mange års levetid naturen målte dem. Alle døde bare av komplekse virussykdommer, det er ennå ikke funnet et eneste individ som døde en naturlig død. Disse dyrene vet hvordan de skal stoppe hjertet og falle i en tilstand av suspendert animasjon, og så lett komme ut av det tilbake. Foreløpig studerer genetikere genomet til disse reptilene for å finne ut hvilket gen som utløser levetidsprogrammet.

landskilpadder. menn ser ut
landskilpadder. menn ser ut

Det er også sant at mange tamskilpadder lever i hundrevis av år og kan arves av etterkommere. Imidlertid dør de tidlig på grunn av menneskelig feil under hjulene på en bil, i tennene til et rovdyr, på grunn av feil behandling eller som et resultat av sykdom.

tamme skilpadder vann yak for å skille dem jente chi gutt
tamme skilpadder vann yak for å skille dem jente chi gutt

Kjæledyr

Ofte bor små skilpadder som tilhører arten av rødørede skilpadder hjemme. Slike krypdyr har en forventet levetid på 30 år, men med riktig pleie og gode levekår. De eksisterer ikke lenger i naturen, dette forklarer deres nøyaktighet i forhold til forvaring.

Til tross for at skilpadden er liten, trenger den et stort vannterrarium, designet for 100-150 liter med øyer med sushi for hvile og spising. Terrariet skal være varmt, reptiler elsker å varme opp. Det er nødvendig å mate dem:

- en blodorm;

- rått kjøttdeig

- kokt fisk uten bein;

- grønnsaker: gulrøtter, kål, salat.

Med feil ernæring utvikler reptiler rakitt.

Pansrede krypdyr er gjenstand for vitser på grunn av deres treghet og treghet, men av en eller annen grunn hyller ingen sine poster om lang levetid og fantastiske funksjoner i organismen, der det ikke er noe sted for aldring.

Anbefalt: