Hvordan Velge Et Kjæledyr

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Et Kjæledyr
Hvordan Velge Et Kjæledyr

Video: Hvordan Velge Et Kjæledyr

Video: Hvordan Velge Et Kjæledyr
Video: Hundorama - Episode 4: Å velge riktig rase 2024, April
Anonim

Nå er valget av kjæledyr veldig stort. Hunder, katter, hamstere, papegøyer, skilpadder, fisk, slanger, edderkopper og til og med aper - noen av dem kan kjøpes i en vanlig dyrebutikk. For å velge det mest passende kjæledyret for deg, må du vite om funksjonene i dets oppførsel og karakter.

Hvordan velge et kjæledyr
Hvordan velge et kjæledyr

Bruksanvisning

Trinn 1

De mest lojale og kjærlige kjæledyrene er hunder. Det er mange raser som du kan velge den som passer deg best.

Steg 2

Først av alt, finn ut så mye som mulig om rasen du liker. For elskere av utendørsaktiviteter, er det mest passende alternativet et mobilt, lekent dyr. For de som foretrekker å bruke fritiden hjemme, er det bedre å se nærmere på de rolige melankolske hundene. Ikke glem å ta hensyn til helsen til familien din når du velger kjæledyr. Hvis noen av dine slektninger har allergi, velg korthårede raser i stedet for langhårede.

Trinn 3

Evaluer forholdene for å holde din fremtidige hund. Noen kjæledyr trenger mye plass for å bli sunne og lykkelige, andre - maksimal oppmerksomhet fra eieren. Husk at en hund er veldig lik et barn i sitt syn på liv, interesser og atferd. Derfor, når du bestemmer deg for å kjøpe den, må du være forberedt på at kjæledyret må pleies i lang tid og tålmodig.

Trinn 4

Katter er veldig populære kjæledyr. De krever mye oppmerksomhet og tålmodighet fra eieren. Hvis du bestemmer deg for å ha en katt hjemme, vær forberedt på at du må venne den til toalettet, skrapeposten, matskålen.

Trinn 5

Kattehår, som hundehår, kan forårsake allergi. Derfor, før du tar med deg en kattunge inn i huset ditt, snakk med ham en stund og sørg for at pelsen hans ikke påvirker helsen din på noen måte.

Trinn 6

Katter er best egnet for rolige mennesker som er i stand til å tilgi kjæledyret for alle triksene hans uten å ty til harde straffer. Disse dyrene tolererer ikke grusomhet eller likegyldighet.

Trinn 7

Hvis du er klar til å tåle praten til en rastløs samtalepartner i hjemmet ditt, velg en kanarifugl eller en papegøye som kjæledyret ditt. Men husk at fugler, som alle andre levende ting, har noen behov som må oppfylles, for eksempel fra tid til annen for å frigjøre dem fra buret.

Trinn 8

For de som ikke har muligheten til å tilbringe mye tid med kjæledyrene sine, er marsvin, hamstere og dvergkaniner ideelle alternativer. Disse dyrene reagerer sjelden med hengivenhet på hengivenhet, de trenger ikke å være særlig oppmerksomme, i tillegg til at de er ganske upretensiøse.

Anbefalt: