Hvordan Velge Rasen Til "mannens Beste Venn"?

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Velge Rasen Til "mannens Beste Venn"?
Hvordan Velge Rasen Til "mannens Beste Venn"?

Video: Hvordan Velge Rasen Til "mannens Beste Venn"?

Video: Hvordan Velge Rasen Til
Video: Praktisk info | Jon er på utkikk etter en hund | discovery+ Norge 2024, Kan
Anonim

Chihuahua eller engelsk mastiff? Et søtt dukke ansikt eller en streng forsvarer? En stolt, flatt følgesvenn eller en munter utadvendt fyr? Når du velger valp, kan mange mennesker, spesielt de som er nye innen hundeavl, ofte ikke bestemme hvilket alternativ de skal velge. Men for at hunden virkelig skal bli eierens beste venn i fremtiden, er det nødvendig å nærme seg valget av rasen.

Hvordan velge en rase
Hvordan velge en rase

Raseutvalg

Når du velger en hunderase, er det første du må se etter, målet å skaffe deg en ny venn:

  • kjæledyr;
  • atlet;
  • reise- og turkamerat;
  • jeger.

Noen mennesker har en hund å beskytte. Men på grunn av særegenheter ved lovgivningen, utviklingen av forskjellige typer våpen og mange andre faktorer, er det for disse formål bedre å kjøpe en pepperspray, en traumatisk pistol, en god jerndør eller en alarm til leiligheten. Det er mye mer pålitelig.

Hvis hunden er valgt som kjæledyr, slik at det er noen å ligge på sofaen med, ta en rolig spasertur i parken etter jobb eller dra til skogen i helgene, bør du være oppmerksom på mindre aktive hunderaser. For eksempel Chihuahua, French Bulldog, Pug, King Charles Spaniel, osv. Eller du kan velge en rolig katthund.

Hvis den fremtidige eieren drømmer om å bli en forkjemper for smidighet, hund-frisbee, flyball og andre slags cynologiske idretter, er det nødvendig å være oppmerksom på hvilke hunderaser de vanligvis oppnår suksess med i denne eller den andre idretten. I smidighet oppnår Border Collie, Sheltie, Welsh Corgi, Jack Russell Terrier, Papillon og til og med Spitz vanligvis høye resultater.

Bilde
Bilde

For lange turer i åker, skog og fjell er aktive hunder av mellomstore og store raser egnet som følgesvenn. For eksempel spaniels, labradors, golden retrievers, collies og andre. Uavbrutte representanter kan også gjøre et utmerket selskap. Hunden må være sterk og hardfør nok, ellers må du dra den opp bakken på hendene. Men samtidig må hun være ganske balansert, siden hun i offseason ofte har å gjøre med den vanlige 30-minutters spaserturen.

Potensielle jegere velges best gjennom spesialiserte jaktklubber. Der vil erfarne jegere og hunderavlere hjelpe deg med å velge riktig valp. Hvis man for eksempel kjøper en spaniel eller husky fra en vanlig oppdretter, er det en risiko for at han ikke vil ha et tilstrekkelig uttalt jaktinstinkt.

Bilde
Bilde

Algoritme for valg av hunderase:

  1. Skriv ut alle raser av hunder du liker;
  2. Finn informasjon om hver rase, en detaljert beskrivelse av ikke bare utseendet, men også karakteren. Det anbefales å bla gjennom flere forskjellige kilder;
  3. Chat med 2-3 eiere av hunder du likte i henhold til beskrivelsen av rasene. Finn ut hvor mye tid de bruker på kjæledyrene sine, om det er lett for dem å ta vare på, utdanne, trene;
  4. Vurder ressursene dine: er det tid til omsorg og utdanning, er det nok penger til å opprettholde rasen du liker, er det et hjørne i huset for en ny leietaker;
  5. Gjør ditt endelige valg.
Bilde
Bilde

Tispe eller hund?

Som regel anbefales nykommere i hundeavl å ha tisper. Dette skyldes at de vanligvis er mer fleksible og føyelige. Tisper er bare utsatt for reproduksjonsinstinktet bare under østrus, noe som skjer 1-2 ganger i året. Resten av tiden er de rolige. Tisper er imidlertid ofte veldig listige og uforutsigbare, noe som medfører visse vanskeligheter i trening og utdannelse.

Hannene er mer sta og vedvarende, noe som kompliserer trening. De kommer vanskeligere sammen med andre kjæledyr. Og de er klare til å kjempe til døden til fordel for "hjertets dame" (en tispe i varmen). Men på den annen side oppfører de seg ganske forutsigbart.

Det er viktig at alle familiemedlemmer støtter rasen. Ellers vil misnøye og hyppige konflikter ikke bare skape et ugunstig psykologisk miljø i familien, men vil ikke tillate at du får glede av å kommunisere med kjæledyret ditt.

Anbefalt: