Hvordan Behandle Hundens Hoste

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Hundens Hoste
Hvordan Behandle Hundens Hoste

Video: Hvordan Behandle Hundens Hoste

Video: Hvordan Behandle Hundens Hoste
Video: Selmas hoste 2024, April
Anonim

Hoste forekommer hos hunder av alle kjønn og alder, uavhengig av rase. Som regel oppstår det på bakgrunn av forkjølelse eller allergi. Imidlertid blir hosten i noen tilfeller langvarig og kan være et symptom på en alvorlig sykdom. Derfor, hvis kjæledyret ditt hoster, bør du umiddelbart identifisere og eliminere årsaken.

Hvordan behandle hundens hoste
Hvordan behandle hundens hoste

Bruksanvisning

Trinn 1

Hosten kan være mild eller dvelende. I det første tilfellet kan det være et symptom på hypotermi, influensa, pollenallergi og etsende gasser. Lang hoste, som varer i flere måneder og blir til en kronisk form, forekommer i sykdommer som laryngitt, betennelse i mandlene og bihulebetennelse, samt i noen sykdommer i bronkiene og lungene. Også hoste er delt inn i tørt og vått. Våt er ledsaget av svelgebevegelser og salivasjon. Uansett hvilken form for hoste hos en hund, kan årsaken til den, hvis den ikke elimineres i tide, føre til alvorlige konsekvenser. Selv en mild sykdom kan forårsake komplikasjoner, så du bør bli kvitt den.

behandle bronkitt hos hunder
behandle bronkitt hos hunder

Steg 2

Hvis hunden din er forkjølet, forsvinner hosten vanligvis etter en uke. Ved akutte luftveisinfeksjoner varmes dyret opp med et varmt teppe, får ta medisinske planter, for eksempel lakrisrot og marshmallow, og for en mer smertefull hoste foreskrives kodein og glaucinhydroklorid. Kjæledyret går bare i veldig varme kjeledresser og prøver å begrense kontakten med andre hunder, da sykdommen kan være smittsom.

hvordan bekjempe hunder
hvordan bekjempe hunder

Trinn 3

Hunder har ofte og. I dette tilfellet kan allergisk rhinitt, lacrimation og sår hals bli med. Noen ganger oppstår imidlertid en vanlig tørr hoste uten ytterligere symptomer med allergi. Allergier kan forekomme for pollen, syntetisk ull, visse matvarer, vaskepulver. I slike tilfeller får hunden deksametason, oral kalsiumklorid eller intramuskulær diprazin.

komme vekk fra hundene
komme vekk fra hundene

Trinn 4

Årsaken til lang og noen ganger kronisk hoste kan være bronkitt. Det oppstår på bakgrunn av alvorlig hypotermi eller gassforgiftning. Ved bronkitt er hosten først smertefull og tørr, og deretter blir den fuktig. Hunden har feber, spiser lite og blir sløv. Akkurat som en vanlig, langvarig og kronisk hoste er forårsaket av pollenallergi. Bronkitt behandles ved å skape behagelige forhold for dyret og bruke varmende kompresser på brystet. Slemløsende midler som marshmallowrot og natriumbikarbonat er foreskrevet. Hunden får også intravenøs antibiotika og vitaminer. For allergisk bronkitt er antihistaminer foreskrevet. For å forhindre utseendet av bronkitt, bør du forhindre at hunden får hypotermi, støv og giftige gasser i halsen, og sykdommer som betennelse i mandlene og laryngitt bør behandles i tide.

Hvorfor rykker en hund i en drøm
Hvorfor rykker en hund i en drøm

Trinn 5

Bronkopneumoni, som bronkitt, kan forekomme mot bakgrunnen av bihulebetennelse, laryngitt og betennelse i mandlene. Med denne sykdommen er det også mulig med hoste og kortpustethet. Hundens temperatur stiger til 40 grader, sløvhet dukker opp, den nekter mat. Hypotermi anses å være hovedårsaken til lungebetennelse. Av denne grunn bør du også gå kjæledyret ditt med denne sykdommen i kjeledress bare i tørt vær. Når du lytter til brystet til en hund som lider av bronkopneumoni, er det tungpustethet merkbart. Behandle enhver form for lungebetennelse med antibiotika, som bicillin-3, -5, cefalosporin, penicillin, sisomycin. Dyret får forskrevet vitaminer og drikker rikelig med væske. Hoste behandles med slimløsende midler, som ved bronkitt.

hunden hoster og nekter å spise
hunden hoster og nekter å spise

Trinn 6

Uansett hva som forårsaket hosten og hvilken form den tok, bør hunden bare behandles av en veterinær.

Anbefalt: