Hvordan Behandle Hundens Labb

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle Hundens Labb
Hvordan Behandle Hundens Labb

Video: Hvordan Behandle Hundens Labb

Video: Hvordan Behandle Hundens Labb
Video: Gi labb 2024, April
Anonim

Små, ikke livstruende skader på lemmer forekommer ikke bare hos mennesker, men også hos dyr. Spesielt må nesten alle hundeeiere håndtere slike tilfeller. Oppdretteren er forpliktet til å vite hvordan de skal handle i slike situasjoner, for ikke å bli forvirret og hjelpe kjæledyret i tide.

Hvordan behandle hundens labb
Hvordan behandle hundens labb

Det er nødvendig

Bandasje, tinktur av jod, hydrogenperoksid, bomullsull, helbredende salver (troxevasinsalve, "Flucinar"), analgin

Bruksanvisning

Trinn 1

Ethvert brudd på integriteten til huden og indre kar kalles et sår. Sår, avhengig av skadens art, er delt inn i dypt og grunt. Dype sår er vanligvis en betydelig fare da hunden kan miste mye blod. Hvis såret er dypt, og blødningen er arteriell, strømmer blodet fra sårstedet med en fontene. Ved venøs blødning kommer blodet ut i en strøm. I området med skade oppstår betennelse, en lokal temperaturøkning oppstår. Hunden halter og slikker såret, og såret behandles og bandasjeres. Det sårede området bør rengjøres for smuss, pus og skylles med rent vann. Deretter må den behandles med hydrogenperoksid, tinktur av jod eller kaliumpermanganat. Et åpent dypt sår bør straks bandasjeres tett for å unngå blodtap. Når såret leges, trenger hunden å ha en snute slik at den ikke slikker såret.

hunder ser ut som lav
hunder ser ut som lav

Steg 2

Forstyrrelser i lemmer er også en veldig vanlig forekomst hos hunder når de faller fra taket eller kommer i en trafikkulykke. Når du faller fra en høy bygning, blir dyrets fire ben vanligvis påvirket. I dette tilfellet kan hunden oppleve sjokk fra alvorlige smerter. Derfor, hvis lemmer er blåst, bør hunden umiddelbart overføres til et stille sted, og deretter sjekkes hvor alvorlig skaden er. Eventuelle blåmerker er ledsaget av blåmerker, hematomer. Mild form kan behandles hjemme ved å påføre is på det ømme stedet og smøre den med Arnica eller annen lignende helbredende salve. Blåmerker behandles også med tinktur av jod, og bruker et "jodgitter". Eventuelle mer alvorlige blåmerker bør behandles av en veterinær, som bør kontaktes umiddelbart.

hvordan man behandler lav hos kattunger
hvordan man behandler lav hos kattunger

Trinn 3

Forstuvninger og forvridninger av ekstremiteter er ikke farlige skader, men likevel ubehagelige. Dislokasjoner er delt inn i fire typer: dislokasjoner av hofteleddet, dislokasjon av patella, dislokasjon av skulderleddet, dislokasjon av albueleddet. I den første typen dislokasjon blir leddbåndene og kapslene i leddet revet. Lårbenet beveger seg opp og ned og støtter ikke leddet. Behandling av dislokasjon av hofteleddet består i reduksjon av leddet. Før prosedyren utføres anestesi med sombrevin eller calypsol i et volum på 2-4 per kilo kroppsvekt. Etter at leddet er omplassert, får hunden en sjanse til å sove. Plassering av patella bestemmes av posisjonen til hundens labb. Vanligvis halter hunden og holder poten litt hevet. Ved forskyvning av patella utføres anestesi med en rampe, og deretter justeres skjøten forsiktig med begge hender. Dislokasjoner av skulder og albueledd behandles også under anestesi ved å redusere leddene.

hvordan man behandler hundens ledd
hvordan man behandler hundens ledd

Trinn 4

Forstuinger er forårsaket av mislykkede bevegelser av hunden, plutselige hopp, svakhet i leddbånd og sener. De manifesterer seg i smerte, en økning i lokal temperatur. Hvis hunden er strukket, er det første trinnet å hvile ham og påføre is på det skadede området. I fremtiden påføres varme bandasjer og kompresser på den ømme labben, og smertestillende midler gis.

helbredende salver for dyr
helbredende salver for dyr

Trinn 5

Et beinbrudd på hunden regnes som den alvorligste skaden som er oppført. Brudd klassifiseres som lukkede eller åpne. En lukket brudd løser seg vanligvis uten forskyvning av beinet, og konsekvensene av et slikt brudd er mindre alvorlige. Et åpent brudd er ledsaget av blødning, så en hund med en slik skade må bandasje poten så snart som mulig. Brudd er forårsaket av støt, fall fra høye bygninger, skuddskader og trafikkulykker. I tillegg er det mer sannsynlig at hunder som ikke spiser nok kalsium, fosfor og vitamin D, sprekker når beinene blir skjøre. Brudd behandles alltid hos en veterinær. I tillegg bør mer vitamin D og kalsium tilsettes dietten. D-vitamin finnes i fet fisk, og kalsium finnes i benmel og kjøtt. Det anbefales også at du gir hunden ferdige kalsiumtilskudd.

strikket jumpsuit til hund
strikket jumpsuit til hund

Trinn 6

Forebygging av skade, fra mindre sår til brudd, er å være oppmerksom på kjæledyret ditt. Du bør ikke la hunden gå langt fra deg, du må beskytte kjæledyret ditt mot fall og skuddskader. Ikke la dyret nærme seg mistenkelige mennesker og andre dyr som kan skade dets helse.

Anbefalt: