Hvordan Behandle En Duviggling

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Behandle En Duviggling
Hvordan Behandle En Duviggling

Video: Hvordan Behandle En Duviggling

Video: Hvordan Behandle En Duviggling
Video: ePortal - Hvordan behandle en forespørsel om reseptfornying 2024, April
Anonim

Sving (Newcastle sykdom), husduer er smittet fra ville, urbane. I slike tilfeller blir mange dueoppdrettere bare kvitt syke fugler og vaksinerer alle andre. Imidlertid kan denne sykdommen i de tidlige stadiene bli kurert.

Hvordan behandle en duviggling
Hvordan behandle en duviggling

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær oppmerksom på oppførselen til duen. Hvis han: - unaturlig snur hodet; - svimmel på ett sted; - ikke får nebbet på hekken på noen måte; - står eller går, svimlende eller til og med faller på siden hans; - krasjer i hindringer under flyturen, så dette betyr at han kanskje er syk med Newcastle sykdom, der hjernen og sentralnervesystemet er skadet. For å være sikker på dette må du imidlertid samle inn noen avføring fra duer og ta den med til veterinærklinikken for analyse (PCR). Disse symptomene kan også være karakteristiske for andre sykdommer. For eksempel for psittacosis eller salmonellose.

rennende neseduebehandling
rennende neseduebehandling

Steg 2

Duer blir syke av snurring hovedsakelig om høsten og vinteren, siden det er på denne tiden av året at de er spesielt utsatt for infeksjoner på grunn av kroppens svekkelse. Dødeligheten fra denne sykdommen er veldig høy - opptil 70-80%, men med rettidig og riktig behandling kan fuglen reddes. Rådfør deg med veterinæren din for anbefalinger og følg nøye løpet av avtalene.

hvordan du bygger en dueseng med dine egne hender video
hvordan du bygger en dueseng med dine egne hender video

Trinn 3

Immunstimulerende midler (fosprenil, immunofan) gir en syk due 0,1-0,3 ml en gang daglig i 20 dager. Disse stoffene kan injiseres i brystet, eller gis til en due å drikke. Samtidig bør ikke to eller flere immunstimulerende midler gis, det er bedre å øke perioden for å ta en av dem.

hvordan å mate en due
hvordan å mate en due

Trinn 4

Kjøp piracetam fra et vanlig apotek og gi en due ¼ kapsler en gang om dagen. Denne medisinen har en gunstig effekt på sentralnervesystemet og forbedrer hjernesirkulasjonen. Siden dette stoffet nesten ikke har noen bivirkninger, kan det gis i lang tid. Åpne en piracetamkapsel, hell innholdet på et rent ark, fortynn ¼ del i 1 ml vann og la duen drikke denne løsningen ved hjelp av en sprøyte. Hvis duen nekter å drikke den, rull dosen av medisinen i et stykke brødsmuler og mate fuglen.

hvordan holde duer
hvordan holde duer

Trinn 5

Kjøp spesielle vitaminer til duer (katosal, vitasol). Forløpet av vitaminer varer vanligvis i 14 dager, men i noen tilfeller kan det utvides til symptomene på sykdommen forsvinner.

hvordan lage en due
hvordan lage en due

Trinn 6

For å forhindre at duen får problemer med mage-tarmkanalen og leveren fra så mange legemidler, tilsett finmalt karilsil eller linex i fôret. Hjelp fuglen med å spise og drikke under hele behandlingsforløpet: ikke gi den fast mat, drikk med sprøyte eller pipette.

Anbefalt: