Hvordan Holde Kalkuner

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Holde Kalkuner
Hvordan Holde Kalkuner

Video: Hvordan Holde Kalkuner

Video: Hvordan Holde Kalkuner
Video: Sådan steger du en kalkun 2024, Kan
Anonim

Kalkuner er med rette ansett som de største landbruksfuglene, da vekten deres noen ganger når tyve kilo. Tyrkisk kjøtt er næringsrikt, har diettegenskaper og absorberes lett av menneskekroppen. Eggproduksjonen til disse fuglene er lav, så de avles til kjøtt. Nybegynnere av fjærkrebønder er bekymret for ett spørsmål: hvordan holder man kalkun riktig?

Hvordan holde kalkuner
Hvordan holde kalkuner

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er mulig å dyrke høyproduktive kalkuner, med forbehold om riktig vedlikehold og pleie. Siden denne fuglen er majestetisk i størrelse, beregner du tettheten av plasseringen. Det skal ikke være mer enn to fugler per kvadratmeter gulv. Sett opp et rede i sentrum av huset, som skal romme fem kalkuner. Plasser menn i et eget rom for å unngå skade på kvinner.

hvordan vaske fugler
hvordan vaske fugler

Steg 2

Fjærfehuset skal opprettholde en optimal temperatur (18-20 grader om sommeren, 3-5 grader om vinteren) og det skal alltid være frisk luft. Skarpe temperatursvingninger påvirker fuglens tilstand negativt. Kalkuner tåler ikke alvorlig frost, fuktighet og trekk. Kullet i huset skal alltid være tørt ved å ventilere området regelmessig. Bruk halm, spon eller tørt sagflis som sengetøy, som skal skiftes annenhver uke.

hvordan dyrke jordbær hjemme på podakolniki
hvordan dyrke jordbær hjemme på podakolniki

Trinn 3

Lengden på dagslys er av stor betydning for kalkuner. For dette bør vinduene i huset være plassert på sørsiden slik at hele huset blir opplyst på dagtid. Lag vinduer med isolerte dører under vinduene, slik at kalkunene kan gå en tur. Utstyr huset med reir, drikkere, matere, abbor og askebad.

havre som vokser
havre som vokser

Trinn 4

Kalkuner har et stort behov for aminosyrer, animalske proteiner, vitamin A og E. For å tilberede våt fôr, bruk yoghurt eller revers, tilsett flere typer korn, egg, cottage cheese, fisk eller kjøtt og benmel og urter. Det skal alltid være vann og fôrblandinger i matere. Sørg for å tilsette vitamin-, protein- og mineraltilskudd ("Felucene", "Ryabushka", "Aminovitan") til noe fôr, enten det er en industriell blanding eller en hjemmelaget mos.

Trinn 5

Siden kalkuner betraktes som beitefugler, kan fôrkostnadene reduseres om sommeren. Gi et fuglevandringsområde med en hastighet på tjue kvadratmeter per fugl. Utstyr området med drikkere, matere og skyggekalesjer. Så området med kløver, lucerne, sainfoin, vetch, erter eller havre.

Trinn 6

Om vinteren får kalkuner noen ganger vitaminmangel, som utvikler seg på grunn av mangel på eller mangel på vitamin A. I kroppen deres. Forstyrrelsen av nervesystemet og mage-tarmkanalen. For å unngå dette, mate fuglene surkål, grønt høy, kløver, nesle og trekoster om vinteren.

Anbefalt: