Hvordan Lære Hunden Din å Ta Med En Pinne

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære Hunden Din å Ta Med En Pinne
Hvordan Lære Hunden Din å Ta Med En Pinne

Video: Hvordan Lære Hunden Din å Ta Med En Pinne

Video: Hvordan Lære Hunden Din å Ta Med En Pinne
Video: Katastrofe - Sangen Du Hater 2024, April
Anonim

Evne til å ta med en pinne på kommando "Aport!" regnes som en av de grunnleggende ferdighetene til en hund som har en eier. Som regel blir rasete hunder trent av fagfolk på kurs. Imidlertid kan selv en hunderavler trene kjæledyret sitt.

Hvordan lære hunden din å ta med en pinne
Hvordan lære hunden din å ta med en pinne

Bruksanvisning

Trinn 1

Begynn å trene hunden din så tidlig som mulig, ideelt fra valpenhet, mens dyret er fullt av nysgjerrighet rundt verden rundt. Begynn å trene i et trangt rom slik at "studenten" ikke blir distrahert av fremmedlegemer. En stor korridor eller gang i en leilighet eller en gårdsplass hjemme hos deg vil gjøre.

Steg 2

Sett hunden ved siden av venstre ben og hold dyret i kort bånd. Klem pinnen i høyre hånd. Kall kjæledyret ditt ved navn, og rop deretter: "Aport!" kast pinnen et kort stykke og løsne båndet kraftig. Hvis hunden din ikke viser interesse for et flygende objekt, fortsett gradvis. Forsøk først å interessere hunden med en pinne som et leketøy: hold den foran studentens nese, erte. Når målet er oppnådd, og avdelingen din prøver å trekke gjenstanden ut av hendene dine med tennene, la ham gjøre det, mens du igjen sier høyt: "Aport!" Dette ordet skal bare knyttes til en pinne, så ikke bruk det under andre omstendigheter.

Trinn 3

Etter at hunden har tatt en pinne i tennene (late som om du vil ta bort byttet slik at hunden fikser grepet), løp noen få skritt med det. Gå tilbake til setet ditt og gjenta øvelsen. Etter en stund, ikke lenger gi et nytt leketøy, rop "Aport!", Kast pinnen og løp til den med hunden.

Trinn 4

Når hunden lærer at han med et bestemt ord trenger å løpe etter "byttedyr", kompliser oppgaven. La hunden gå alene, men så snart den tar en pinne i tennene, rop til avdelingen din ved navn, si: "Kom til meg!" og strekk ut hendene med godbiten i håndflatene. Når det kommer opp, bytter du pinnen mot en godbit med "Gi!" -Kommandoen. Gjenta treningsøvelsen flere ganger, og fjern deretter godbiten.

Trinn 5

Ikke tving en pinne inn i hundens munn, selv om treningen mislykkes. Husk at det i gjennomsnitt tar en hund minst to uker å lære seg en ny kommando. Ta deg god tid: gjenta øvelsen bare to eller tre ganger av gangen.

Anbefalt: