Som Sover Mens Du Står

Innholdsfortegnelse:

Som Sover Mens Du Står
Som Sover Mens Du Står

Video: Som Sover Mens Du Står

Video: Som Sover Mens Du Står
Video: Zara Larsson & Carola - Säg mig var du står - 4K (Late Night Concert) - TV4 2024, April
Anonim

Interessen for dyr og deres habitat vil aldri forsvinne. Dette emnet er alltid elsket og populært. Men paradokset: jo flere mennesker lærer om vaner hos dyr og fugler, jo flere spørsmål har de. Hvilket dyr sover for eksempel når det står?

Som sover mens du står
Som sover mens du står

Stående sovende sjiraff - myte eller virkelighet?

hvilket dyr sover i 15-20 minutter
hvilket dyr sover i 15-20 minutter

En av de vanligste misforståelsene er myten om at en sjiraff sover mens han står. Det er en oppfatning at hvis giraffen legger seg, vil den på grunn av den lange nakken ikke være i stand til å heve seg. Dette er ikke sant. Sjiraffen sover liggende. Og han bøyer nakken slik at hodet kan legges på bakbena. For å legge seg, kneler han først, deretter på brystet og deretter på magen.

Interessant faktum: hele prosessen med å legge ned for sjiraffer tar bare 15-20 sekunder. Og hele søvnperioden: 2 timer om dagen.

Sov i fuglenes verden

De største marine dyrene
De største marine dyrene

Mange av fuglene sover mens de står. For eksempel fugler som lever i vannet: hegre, flamingoer. For dem er avslappende søvn bare mulig med spenningen i bena muskler, noe som hjelper dem å opprettholde balanse. Samtidig kan fugler periodevis klemme det ene eller det andre benet. På denne måten gir de mindre varme. Og pingviner kan sove mens de står. I alvorlig frost klynker pingviner seg i en tett flokk og sover stående, krøllet til hverandre. Igjen, instinktet om selvbevaring er på jobb her.

Hvordan sover ville hester og husdyr?

delfiner sover
delfiner sover

I naturen sover hester, som sebraer, mens de står. Evnen til å sove mens du står er avgjørende for dem: I et farlig øyeblikk kan flokken umiddelbart hoppe av stedet. I flokken sover hestene godt etter tur. Resten på dette tidspunktet dør bare. Hjemme er det ingen fare, og hester sovner vanligvis på bakken.

Hester sover 6-8 timer per dag (inkludert lur og dyp søvn).

Hvordan sover en elefant?

hvilket dyr annet enn elefanter er redd for mus
hvilket dyr annet enn elefanter er redd for mus

Overraskende nok sover elefanter stående. Bare veldig små elefanter sover liggende på siden, mens voksne samles og står tett på hverandre. Først etter det sovner de. Gamle elefanter setter brosmen på tregrener for å holde balansen. På spørsmålet: "Hvorfor sover de sånn?" meninger fra forskere var delte. Noen mener at instinktet om selvbevaring igjen er på jobb: i tilfelle fare vil det være vanskelig for så store og klønete dyr å raskt reise seg fra bakken. Andre sier at instinktet til å sove mens de sto, arvet elefantene fra sine fjerne forfedre - mammuter, som under kalde forhold bare ville fryse hvis de sov liggende. Uansett er det faktum: elefanter sover stående.

En elefant trenger veldig lite tid til å sove: bare 2-3 timer om dagen.

Som du ser er det ikke så mange representanter i dyreverdenen som sover mens de står. Og hvis de gjør det, så som regel bare av veldig gode grunner.

Anbefalt: